Universitatea de Vest, in topul mondial la... Limbi. Moderne!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 29.04.2015 14:57 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Daca anul trecut domeniul Limbi moderne de la UVT se situa in top 200 mondial, anul acesta Universitatea a reuşit o clasare in top 150.
Rezultatele se bazeaza pe raspunsurile a 85.062 de academicieni, a 41.910 angajatori şi pe analizarea a 17.3 milioane lucrari de cercetare şi peste 100 milioane de citari (prin Scopus/baza de date bibliometric Elsevier).

Din Romania, alaturi de UVT in top 150 se mai afla Universitatea din Bucureşti cu domeniul Limbi moderne.
Cu 50 de poziţii in urma, in top 200, se afla Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (Limbi moderne), Universitatea din Bucureşti (Lingvistica şi Comunicare şi Studii Media), iar in top 250 - Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi (Limbi moderne).

„Rezultatul este confirmarea de eforturi comune susţinute. Au adus o contribuţie majora specialiştii, cercetatorii, cadrele didactice, studenţii, prin livrarea şi producţia de material ştiinţific cu impact internaţional. Mai mult, a contat substanţial şi percepţia angajatorilor asupra calitaţii absolvenţilor, precum şi parerea altor profesionişti recunoscuţi la nivel mondial. Continuam sa lucram in aceeaşi direcţie, spre rezultate cu impact nu doar local, ci şi internaţional”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Anul trecut, Universitatea de Vest din Timişoara a fost singura universitate din Romania clasata in top 200 specializari.
Noul clasament al universitaţilor in funcţie de domeniu - QS World University Rankings by Subject 2015 - poate fi consultat pe pagina topuniversities.com.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.