Universitatea de Vest, printre cele mai bune universitati din lume si in 2014

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.09.2014 18:30 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Universitatea de Vest din Timişoara s-a clasat, in 2014, in top 800 mondial, conform QS World University Rankings.
Performanţa este singulara in vestul ţarii.
La nivel naţional, UVT se afla in top alaturi de Universitatea din Bucureşti, Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca şi Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, partenere in cadrul Consorţiului Universitaria.
UVT şi-a menţinut poziţia din 2013, confirmand astfel locul in randul instituţiilor de top la nivel mondial.

De asemenea, Universitatea de Vest din Timişoara se afla, in 2014, in top 200 mondial cu domeniul limbi moderne.
Folosind date privind reputaţia şi cercetarea in domeniu, clasamentul evidenţiaza cele mai bune universitaţi din lume pentru diferite discipline.

„Locul Universitaţii de Vest din Timişoara este printre cele mai bune instituţii de invaţamant superior din lume, iar clasarea şi in 2014 in top 800 confirma inca o data acest lucru. Ne aflam in competiţie directa pe plan internaţional, astfel ca investim in educaţie, in cercetare, proiecte care sa aduca valoare adaugata atat studenţilor, cat şi comunitaţii. Ne aflam intr-un cerc restrans, de elita”, a declarat rectorul Universitaţii de Vest din Timişoara, Prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

QS World University Rankings, clasamentul celor mai bune universitaţi la nivel global, este realizat anual, incepand din 2004, pe baza reputaţiei academice, reputaţiei in randul angajatorilor, raportului intre numarul de studenţi şi corpul didactic, numarului de lucrari academice listate in publicaţii de specialitate, numarului cadrelor didactice internaţionale şi a numarului studenţilor internaţionali.
Compania QS, cea care a realizat clasamentul, se numara printre liderii de pe piaţa globala a serviciilor educaţionale oferind instrumente dintre cele mai diverse universitaţilor, companiilor şi profesioniştilor din orice domeniu.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.