Universitatea de Vest te scapa de... depresie!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 09.10.2014 18:24 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Universitatea de Vest din Timisoara, prin Departamentul de Psihologie, impreuna cu Departamentul de Ştiinţe Comportamentale (Universitatea Linkoping, Suedia) şi Centrul de Medicina Integrativa (Universitatea Maryland, Facultatea de Medicina, SUA) lanseaza in octombrie 2014 a doua runda de selecţie pentru programul de PsihoTerapie Online a Depresiei (PsiTOD).
Programul se adreseaza persoanelor care se simt singure, traiesc stari depresive, emoţii de tristeţe, anxietate sau lipsa de speranţa.
Fiind livrat online, programul PsiTOD poate fi accesat de la orice calculator conectat la internet, inclusiv de catre romanii care momentan sunt rezidenţi in alte ţari.
In prima runda (martie 2014), a fost inclus un roman (Alin, 37 ani), care este rezident in SUA, si care a putut sa beneficieze de tratament accesandu-l din apartamentul sau din Miami, Florida.
Romanii incluşi in studiu vor avea acces gratuit la program şi timp de 9 saptamani vor beneficia de asistenţa psihologica acordata online.
Rezultatele preliminare, obţinute in urma primei runde de intervenţie, sunt incurajatoare.
Majoritatea participanţilor care au parcurs cel puţin 6-7 module (din maxim 9) a inregistrat o scadere semnificativa a depresiei comparativ cu pre-testul.

Romanii care doresc sa beneficieze de Programul PsiTOD se pot inscrie gratuit pe pagina de web a proiectului https://www.iterapi.se/sites/psitod la secţiunea Inregistrare.
Odata inscrise, persoanele vor fi direcţionate catre chestionarele de screening care necesita aproximativ 50 min pentru a fi completate.
Vor fi selectate doar persoanele care pot beneficia maximal de aceasta intervenţie.
Numarul de locuri este limitat, motiv pentru care incurajam inscrierea cat mai rapida in program.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.