Unui tanar i-a fost pus la loc bratul smuls

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 07.11.2012 18:42 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - O echipă de chirurgi ai Clinicii de Chirurgie Vasculară Timişoara a salvat cu succes braţul unui tânăr de 24 de ani, victima unui grav accident produs in gospodarie: bratul drept i-a fost prins şi zdrobit de un utilaj agricol. 

Pacientul a fost internat de urgenţa, prin transfer de la Spitalul Municipal Caransebeş.
La consultul iniţial s-a constatat o fractură deschisă de humerus, cu ruptura majorităţii muşchilor braţului şi lezarea vaselor şi nervilor de la acest nivel.
Fractura de humerus a fost rezolvată de urgenţă la Spitalul Municipal Caransebeş, restul leziunilor necesitând tratament în singurul centru specializat din partea de vest a ţării.
Pacientul a fost adus de urgenţă în Clinica de Chirurgie Vasculara, unde se practică restabilirea cu succes a circulaţiei sanguine a braţului (bypass cu o vena proprie de la picior).
In a doua etapa, s-a realizat refacerea musculaturii anterioare a braţului (in principal muschiul biceps) cu muşchi de la nivelul spatelui.
Aceasta operatie reconstructiva a avut un dublu scop: in primul rand acoperirea defectului produs de accident si prevenirea infectiilor, in al doilea rand refacerea miscarii de flexie a antebraţului pe braţ.
În a treia etapa s-a efectuat cu succes o grefa de piele de la nivelul membrului inferior pentru refacerea invelisului tegumentar la nivelul muschiului traspozitionat. Evoluţia pacientului până în acest moment este favorabilă, urmand a incepe cat de curand tratament de recuperare.
Pacientul va reveni în clinică pentru completarea tratamentului reconstructiv (refacerea nervului radial şi intervenţii paleative pentru refacerea cat mai aproape de normal a functionalitatii membrului superior drept).

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.