Unul dintre cei mai bine platiti bugetari din Romania vine la Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 08.05.2015 11:09 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Miercuri, 13 mai, de la ora 16.30, Editura Polirom si Universitatea de Vest din Timisoara va gazdui conferinta cu titlul „Europa incotro?”, sustinuta de Daniel Daianu.
Evenimentul este prilejuit de aparitia recenta, la Editura Polirom, a volumului Marele impas in Europa. Ce poate face Romania? semnat de Daniel Daianu.
Prelegerea va avea loc in Aula A01 a Universitatii de Vest (Bulevardul Vasile Parvan 4).

Conferinta va fi urmata de o prezentare a volumului semnat de prof. Daniel Daianu, Marele impas in Europa. Ce poate face Romania?, aparut in colectia „Economie si societate”, disponibil si in editie digitala.
Prezinta: prof. univ. dr. Silviu Cerna, prof. univ. dr. Bogdan Dima, prof. univ. dr. Robert Reisz, amfitrion fiind prof. univ. dr. Mihai Mutascu.

Europa se afla intr-un impas major, cu o criza economica si financiara profunda, dublata de cea din zona euro, la care se adauga o criza geopolitica acuta provocata de anexarea Crimeii de catre Rusia si razboiul din Ucraina.
Pe un fundal extrem de complicat, Romania se confrunta cu nenumarate alegeri si intrebari dificile.
La acestea incearca sa raspunda profesorul Daniel Daianu intr-un volum ce reuneste o serie de articole si analize pe teme de actualitate publicate in mass-media in ultimii ani. Intr-un stil dinamic si angajant, textele retraseaza marile probleme care au tulburat recent economia mondiala, precum si economia Romaniei in context european, abordind aspecte dintre cele mai variate, precum reforma sistemului financiar, pericolul unei „stagnari seculare” sau resurectia miscarilor extremiste.

„Aceasta carte cuprinde o serie de articole si analize pe teme de actualitate, publicate de profesorul Daniel Daianu. Intr-un stil dinamic si angajant pentru cititor, textele retraseaza marile probleme economice care au agitat economia mondiala si mai cu seama pe cea europeana in ultimii ani. Autorul ne dovedeste inca o data capacitatea sa rara de a acumula un volum important de informatii – fapte, politici si teorii economice – si de a le prezenta opiniei publice intr-un mod clar si didactic. Daca economistii pot propune adesea solutii diferite pentru o problema data, nimeni nu poate contesta preocuparea constanta a profesorului Daianu pentru interesul general al Romaniei, asa cum se remarca fara ambiguitate din lectura acestui volum.” (Radu Vranceanu, ESSEC Business School, Paris)

Daniel Daianu este profesor la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, Bucuresti, membru al Academiei Romane si membru in Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei.
A fost europarlamentar (2007-2009), ministru de Finante (1997-1998), economist-sef al Bancii Nationale a Romaniei (1992-1997), prim-vicepreşedinte al Autoritaţii de Supraveghere Financiara...
De acelasi autor la Editura Polirom: Frontiere etice ale capitalismului (coord., in colab. cu Radu Vranceanu, 2006), Ce vom fi in Uniune. Pariul modernizarii Romaniei (2006), Capitalismul incotro? (2009), Cind finanta submineaza economia si corodeaza democratia (2012).

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.