Unul dintre cei mai premiati artisti in viata din istoria premiilor Grammy va canta la TIMISOARA

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.02.2017 09:28 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

JazzTM se indreapta cu paşi repezi spre cea de-a cincea ediţie.

Primii artişti confirmaţi pentru ediţia 2017 sunt The Chick Corea Elektric Band feat. Frank Gambale, Eric Marienthal, John Patitucci şi Dave Weckl, care vor concerta, in premiera in Romania, pe scena din Piaţa Victoriei din Timişoara.
Band-ul s-a reunit in 2016, la cea de-a 75-a aniversare a lui Chick Corea, iar de atunci sarbatoresc pe marile scene ale lumii, intr-o petrecere fara de sfarşit.

Band-ul de jazz fusion a luat naştere in 1985 aducand impreuna  muzicieni care au revoluţionat cu adevarat genurile muzicale.
Albumul lor de debut, cu acelaşi nume, The Chick Corea Elektric Band, a reunit o multitudine de stiluri, jazz, rock, latino şi funk, prezentand publicului un sound futurist, considerat şi acum ca fiind una din pietrele de temelie ale jazz fusion.

Cvintetul inseamna Chick Corea la pian, Dave Weckl la tobe, John Patitucci la bass, Eric Marienthal la saxofon şi Frank Gambale la chitara.
Impreuna au produs, in anii `80, un şir de albume care au devenit sacre odata cu trecerea timpului. Influenţele lor se regasesc in stiluri precum EMD şi hip-hop, ele ajungand şi la trupe de jazz precum Snarky Puppy.
Cel mai cunoscut dintre ei este, cu siguranţa, Chick Corea, cu 22 de premii Grammy (din nu mai puţin de 63 de nominalizari), cu alte trei premii Latin Grammy (mai mult decat orice alt artist nominalizat vreodata la categoria „Cel mai bun album instrumental”), inclus in DownBeat Hall of Fame şi Jazz Master in 2006 şi care a obţinut statutul de legenda vie, dupa cinci decenii de creativitate nemaintalnita şi un randament artistic ameţitor.

Armando Anthony ”Chick” Corea este un pianist şi compozitor de jazz şi fusion, multe dintre compoziţiile sale fiind considerate „standarde” ale jazz-ului.
In anii `60, a fost membru al band-ului Miles Davis, contribuind decisiv la naşterea a ceea ce numim mişcarea electric jazz fusion.
Corea a fost descris ca fiind una dintre marile voci ale jazz-ului mondial care a ieşit la iveala dupa era John Coltrane, fiind recunoscut ca un vizionar al muzicii (şi nu doar al celei de jazz).
Al patrulea cel mai premiat artist in viaţa din istoria premiilor Grammy, Chick Corea inca exploreaza stiluri muzicale, la cei 75 de ani ai sai, şi este implicat activ in promovarea şi strangerea de fonduri pentru cauze sociale.

The Chick Corea Elektric Band are in componenţa, alaturi de Corea, muzicieni care au lansat de-a lungul timpului albume proprii, fiecare dintre ei fiind lider pentru diferite trupe.
Patitucci (cinci premii Grammy) a fost parte din cvartetul lui Wayne Shorter, in timp ce Weckl (un premiu Grammy) a concertat alaturi de Natalie Cole, B.B. King, Mike Stern şi sute de alţi muzicieni. Marienthal (doua premii Grammy) şi-a lasat o amprenta uriaşa in lumea R&B-ului şi a jazz-ului urban, in timp ce Gambale (doua premii Grammy), creatorul tehnicii „sweep picking”, are peste 20 de albume solo.

JAZZ™ se va desfasura la Timisoara in perioada 30 iunie - 2 iulie 2017.
Cea de-a cincea ediţie a festivalului va avea trei scene in aer liber: in Piaţa Victoriei, in Parcul Castelului şi in Parcul Civic.

Credit foto:     Ernest Gregory

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.