Unul dintre cei mai premiati regizori de film din Romania debuteaza ca regizor de teatru la Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 09.03.2016 11:59 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Teatrul Naţional din Timişoara propune publicului sau un spectacol incitant, un exerciţiu de sinceritate: Scene dintr-o casnicie de Ingmar Bergman, in traducerea lui Carmen Vioreanu.
O provocare lansata pe toate planurile: un mare regizor de film al secolului XX - Ingmar Bergman - este autorul unui text pe care unul din regizorii de aur din noul val al cinematografiei romaneşti - Radu Jude - il alege pentru debutul sau ca regizor de teatru.

Scene dintr-o casnicie este o incursiune abrupta, comica, sarcastica in ceea ce se numeşte „singuratatea in doi”, explorand, multiplele şi dificilele faţete ale empatiei şi ale iubirii, o poveste incomod de aproape de fiecare din noi, o poveste  care pune pe ganduri şi care, pana la final, schimba perceptii.
Radu Jude a ales sa colaboreze la acest proiect cu trei actori de mare calibru ai Teatrului Naţional din Timişoara – Ion Rizea, Claudia Ieremia şi Alina Ilea.

”Mi se par toţi foarte buni. Serioşi, disciplinaţi, pasionaţi. In plus, au umor. Ii admir foarte mult pe toţi trei. Sper sa nu ii dezamagesc”, marturisea regizorul, zilele trecute, intr-un interviu.

Radu Jude este, in acest moment, unul dintre cei mai premiaţi regizori de film din Romania (are in portofoliu un Urs de Argint, caştigat anul trecut, la Berlin, Premiul Confédération Internationale des Cinémas D’Art et Essai (C.I.C.A.E.), Premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj la Festivalul de Film de la Sundance (SUA) şi alte 10 premii naţionale - intre care opt premii Gopo, plus Ordinul Naţional „Pentru Merit” in grad de Cavaler).

Avanpremiera spectacolului este programata joi, 10 martie, de la ora 19, la Sala 2 a Teatrului Naţional din Timişoara, iar premiera va avea loc, la aceeaşi ora şi in aceeaşi locaţie, sambata, 12 martie.
 
Foto: Adrian Piclişan / TNTm

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.