Unul dintre cele mai de succes musicaluri din toate timpurile, la Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 31.01.2014 11:13 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Razvan Mazilu este autorul celei mai noi producţii aflate in pregatire la Teatrul German de Stat Timisoara, musicalul „Cabaret“ de Joe Masteroff.

„Cabaret“ este unul dintre cele mai de succes musicaluri din toate timpurile, devenind cunoscut in intreaga lume datorita filmului regizat de Bob Fosse in 1972, cu Liza Minelli in rolul principal.
Conţine peste douazeci de numere muzicale, adevarate hit-uri, printre care „Willkommen“, „Mein Herr“ sau „Cabaret“, toate purtand semnatura celebrului cuplu de autori John Kander şi Fred Ebb.
Libretul a fost creat pe baza piesei „I am a Camera“ de John van Druten şi a catorva povestiri de Christopher Isherwood, varianta germana fiind realizata de Robert Gilbert.

Povestea spectacolului se petrece in Berlinul anilor 1930, in vremea in care nazismul ajungea la putere.
Sally Bowles, o tanara cantareaţa si dansatoare in clubul de noapte „Kit Kat“, se indragosteşte de americanul Cliff Bradshaw, al carui vis este sa devina scriitor de romane.
Alaturi de ei, desi la o varsta inaintata, domnisoara Schneider si domnul Schultz isi traiesc delicata poveste de dragoste.
Intre ludic şi decadent, intre vise implinite şi spulberate, destinele personajelor din musicalul „Cabaret“ sunt marcate de un context politic si social a carui influenta este abia la inceput.

Regia şi coregrafia spectacolului ii aparţin lui Razvan Mazilu, caruia i se alatura o echipa de creatie de exceptie: maestrul Peter Oschanitzky, pentru conducerea muzicala şi scenograful Dragos Buhagiar, laureat a numeroase premii UNITER.
Rolurile principale in producţia Teatrului German de Stat Timişoara sunt interpretate de Georg Peetz şi Daniela Török, care fac un adevarat tur de forţa din punct de vedere actoricesc, muzical şi coregrafic.
Lor li se alatura actriţa Ida Jarcsek-Gaza in rolul domnişoarei Schneider şi Christian Bormann – interpret invitat din Germania pentru inruchiparea domnului Schultz.
Distribuţia este insa mult mai numeroasa, aducandu-i laolalta şi pe Konstantin Keidel, Dana Borteanu / Tatiana Sessler,  Radu Vulpe, Franz Kattesch, Aljoscha Cobet, Olga Török, Silvia Török, Anne-Marie Waldeck, Cristina Romandasu, Suzana Vranceanu, Horia Savescu si Richard Hladik, iar celebrele partituri vor fi interpretate live de orchestra care reuneşte nu mai puţin de paisprezece instrumentişti.

Premiera va avea loc joi, 27 februarie 2014, ora 19.30.
Urmatoarele reprezentatii sunt programate vineri - 28 februarie 2014 / ora 19,30, duminica - 16 martie 2014 / ora 19,30, luni - 17 martie 2014 / ora 19,30, marţi - 18 martie 2014 / ora 19,30.
Spectacolele se desfasoara in sala Teatrului German, cu traducere in limba romana.
Biletele pot fi achiziţionate la casieria Teatrului German (str. Alba Iulia nr. 2 / orar:  Marti – Vineri: 10-15 si 17-19; Sambata: 10-15), precum si cu o ora inainte de inceperea spectacolelor online pe paginile teatrulgerman.ro si biletmaster.ro.

Foto: Imagine din repetitii la „Cabaret”, productie a Teatrului German de Stat Timisoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.