Unul dintre cele mai performante centre de radioterapie din tara pentru bolnavii de cancer din Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.04.2015 18:31 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

La noul Centru de Radioterapie de la Timişoara vor putea fi trataţi peste 1.000 de pacienţi anual.

Bolnavii de cancer din Timişoara şi din toata zona de vest a tarii beneficiaza de unul dintre cele mai performante compartimente de radioterapie din tara, informeaza Asociaţia OncoHelp.
Acesta functioneaza din acest an in cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp si este un proiect al Asociatiei OncoHelp, in parteneriat cu Asociatia Daruieste Viata.

Doar pentru achizitia aparatului de radioterapie investitia facuta a fost de 1.600.000 de euro.
Din acestia, 400.000 de euro au fost alocati de Asociatia Daruieste Viata, bani stransi de la companii in cadrul campaniei 'Dar din dar se face viata' din decembrie 2012.
In cadrul sectiei de radioterapie vor putea fi ingrijiti in jur de 1.000 de pacienti anual.
Acestia sunt tratati pe baza trimiterii de la medicul de familie si a dovezii ca sunt asigurati in sistemul public de sanatate.
In aceste conditii, tratamentul este complet gratuit.
Pacientii sunt tratati in ambulator, pentru ca sedintele dureaza in jur de 10—15 minute, timp de aproximantiv 4-5 saptamani.

Camelia Tanase, in varsta de 53 de ani, sufera de cancer ovarian.
Diagnosticul i-a fost pus in decembrie 2014, iar in curand va incepe sedintele de radioterapie in cadrul noului compartiment de la OncoHelp.
Femeia este deja internata in clinica: 'Acum mi se fac analize si urmeaza sa incep radioterapia in cateva zile, in paralel cu patru sedinte mai slabe de chimioterapie. Doamna doctor Anca Croitoru mi-a spus ca radioterapia va dura in jur de 2-3 saptamani. Voi ramane internata in toata aceasta perioada in clinica pentru ca nu sunt din localitate'.

Peste 50% din pacientii care au cancer au nevoie si de radioterapie.

'Este extraordinar ca acum putem sa le oferim radioterapie in cadrul clinicii pentru ca astfel tratamentul lor va fi unul complet si ii putem urmari mult mai bine. Investitia totala s-a ridicat la aproape 3 milioane de euro, pentru ca, pe langa achizitia aparatului, au mai fost necesare construirea unui buncar si a saloanelor unde pot fi internati pacientii care nu pot face tratamentul in ambulator', a declarat conf. dr. Serban Negru, medic primar oncolog si presedintele asociatiei OncoHelp.

Radioterapia nu mai este demult un lux, ci o necesitate care in foarte multe cazuri salveaza vieti.

'Motivul care ne-a determinat sa facem aceasta investitie este ca pentru prima data, in Timisoara, in cel mult un an, se va putea face Radioterapie si pentru copii. Proiectul a venit ca o continuare fireasca a investitiei de 1.100.000 de euro de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Louis Turcanu, unde am creat Centrul de excelenta in tratarea cancerului', a declarat Carmen Uscatu, presedinta asociatiei Daruieste Viata.

Centrul de Oncologie OncoHelp a aparut in 2009 ca o alternativa la sistemul de stat.
Clinica ofera servicii de oncologie, hematologie, ingrijiri paliative, imagistica medicala.
Cu o suprafata de 3.000 de metri patrati, sase nivele si 160 de paturi, clinica reuseste sa ofere servicii medicale performante, iar infiintarea centrului de radioterapie a venit ca o completare la nevoile de tratament ale pacientilor.

Asociatia Daruieste Viata a fost infiintata in iunie 2012, cu scopul de a continua intr-o maniera profesionista demersurile de aparare a drepturilor pacientilor si de implicare in proiecte de strangere de fonduri. Platforma online de strangere de fonduri a organizatiei se numeste Bursa de Fericire.
Aceasta transparentizeaza investitiile companiilor sau persoanelor fizice in proiectele pentru dotarea si modernizarea centrelor oncologice din Romania.
Pana acum, investitiile la Bursa de Fericire au depasit suma de 2 milioane de euro.
Pentru mai multe detalii despre proiecte si despre modalitatile de a investi in sustinerea pacientilor care sufera de cancer, acceseaza: www.bursadefericire.ro.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.