URICANI si ORASTIE se REGENEREAZA URBAN cu MILIOANE de EURO!... Skatepark, fitness, fantana arteziana, promenada, agrement si locuri de joaca!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.05.2017 15:31 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Municipiul Oraştie şi oraşul Uricani primesc finanţare neramburasabila prin Regio-Programul Operaţional Regional 2014-2020 pentru regenerare urbana.

La sediul Consiliului Judeţean Hunedoara, Agenţia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest), primaria municipiului Oraştie şi primaria oraşului Uricani au semnat contractele de finanţare pentru urmatoarele proiecte:
Amenajare de spaţii verzi publice cu acces nelimitat in zona urbana degradata „Stadion Mecanica” din Municipiul Oraştie, judeţul Hunedoara – beneficiar: municipiul Oraştie, şi Regenerare urbana in oraşul Uricani, Judeţul Hunedoara – beneficiar: oraşul Uricani.

Semnatarii acestor contracte au fost primarii celor doua localitaţi care vor beneficia de finanţare Regio-POR 2014-2020 şi anume: Ovidiu-Laurenţiu BALAN, primarul municipiului Oraştie şi Danuţ BUHAESCU, primarul oraşului Uricani, alaturi de Sorin MAXIM, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regionala Vest-Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 in Regiunea Vest.
Semnarea s-a realizat in prezenţa lui Mircea-Flaviu BOBORA, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

***

Proiectul municipiului Oraştie va fi implementat pe parcursul a 38 de luni şi vizeaza reconversia şi refuncţionalizarea terenurilor şi suprafeţelor degradate, vacante şi neutilizate din zona Stadion Mecanica a municipiului Oraştie.

Valoare totala proiect 14.214.090,71 lei
Valoarea finanţarii nerambursabile 12.090.363,34 lei
 
Prin implementarea proiectului  se va amenaja o suprafaţa de 35.125 mp - de spaţii verzi noi, se vor moderniza 1,21 km de strada urbana şi se vor crea facilitaţi pentru recreere: un teren multifuncţional pentru sport, un loc de joaca pentru copii, o zona de fitness, un skatepark, o scena pentru activitaţi culturale şi o fantana arteziana.
Valoarea finantarii nerambursabile a proiectului este de aproximativ 12,1 milioane lei, reprezentand 98% din valoarea eligibila a proiectului. Astfel, valoarea totala a acestuia ajunge la aproximativ 14, 2 milioane lei.

***

Proiectul oraşului Uricani va fi implementat pe parcursul a 28 de luni şi vizeaza reconversia si refunctionalizarea unei suprafete din orasul Uricani de 20.073 mp - degradata şi neutilizata, cu scopul transformarii acesteia intr-o zona cu spaţiu verde, pentru promenada şi agrement cu zone pentru activitaţi sportive, trasee pentru bicicleta şi locuri de joaca pentru copii.
Valoare totala proiect 11.258.424,24 lei
Valoarea finanţarii nerambursabile 11.033.255,75 lei

***

Cele doua proiecte pentru care au fost semnate contractele de finanţare vor fi implementate cu fonduri europene nerambursabile acordate prin Regio-POR 2014-2020, axa prioritara 5 - Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, apelul de proiecte pentru prioritatea de investiţii 5.2 – Realizarea de actiuni destinate imbunatatirii mediului urban, revitalizarii oraselor, regenerarii si decontaminarii terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluarii aerului si promovarii masurilor de reducere a zgomotului.
Primul apel de proiecte lansat in cadrul prioritaţii de investiţii 5.2, in data de 25.05.2016 şi inchis in data de 25.11.2016 a fost de tip competitiv şi a avut o alocare de 10,59 milioane euro. In data de 15 aprilie 2017 a fost lansat al doilea apel de proiecte de tip competitiv şi este deschis pana la data de 15 octombrie 2017.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.