Urmatorul GAGARIN s-ar putea naste la TIMISOARA? Dupa ce-i vad pe Galileo Galilei sau robotul Curiosity...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.02.2017 17:36 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Primul planetariu mobil din Romania vine la Timişoara, intre 13 şi 17 martie 2017.

Vizitatorii vor putea afla lucruri noi despre univers, constelaţii, asteroizi, exploratori ai universului, Galileo Galilei sau robotul Curiosity, in cadrul unei serii de proiecţii spectaculoase insoţite de prezentari interactive, care vor avea loc intr-un dom mobil cu diametrul de 8 metri şi inalţimea de 5 metri.
Spectacolele vor avea loc la Casa Tineretului din Timisoara, din 13 şi pana in 17 martie, intre orele 9:00 şi 20:00.

”E important pentru copii sa poata pune intrebari, sa-şi exprime bucuria liberi şi sa işi dea seama de frumuseţea universului, mai ales in contextul in care astronomia e o ştiinţa in plina expansiune, careia i se acorda o atenţie din ce in ce mai mare şi de catre publicul larg. Cine ştie? Urmatorul Gagarin s-ar putea naşte la Timişoara' - a declarat Adrian Filpişan, iniţiatorul şi coordonatorul principal al Planetariului Mobil Educaţional.

Prezentarea de la Timişoara poarta titlul ”Exploratori ai Universului: Galileo Galilei şi Curiosity” şi va conţine o harta 1:1, insoţita de explicaţii, informaţii privitoare la exploratorii spaţiului, constelaţii şi planete, dar şi o proiecţie 3D a unor asteroizi in mişcare, care poate fi urmarita fara ochelari speciali.
De asemenea, cei prezenţi la eveniment se vor lasa purtaţi de telescopul Hubble in tainele universului, iar la sfarşit vor putea cunoaşte un astronaut de pe Staţia Spaţiala Internaţionala.

Spectacolele se vor desfaşura din ora in ora, cu incepere la orele fixe.
Durata unei proiecţii este de aproximativ 50 de minute, iar preţul unui bilet de 11 lei.
Domul in care se vor desfaşura spectacolele are o capacitate de primire pentru 60 de persoane.
Accesul la eveniment se face fie pe baza de rezervari la 0752690245 sau contact@planetariumobil.ro, fie cu 15 minute inainte de inceperea spectacolului, in limita locurilor disponibile.
Varsta minima recomandata pentru vizitatori este de 4 ani, cu insoţitor adult.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.