UVT se pune bine cu ambasadorii SUA, Olanda, Japonia, Anglia si Spania. De Rusia a uitat!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 07.11.2016 13:45 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Aflata in plin proces de... politizare, Universitatea de Vest din Timişoara propune o noua serie de intalniri speciale.
De aceasta data, la UVT sunt invitaţi şefii misiunilor diplomatice acreditaţi in ţara noastra.
Pana la acest moment, cu o rata de succes de 100%, toate ambasadele contactate prin intermediul Biroului pentru parteneriate strategice şi diaspora au raspuns pozitiv.
Astfel, luna noiembrie va deschide seria acestor intalniri, fiind una foarte plina, cu adevarat dedicata diplomaţiei la cel mai inalt rang.

Lista ambasadorilor care vor susţine conferinţe la Universitatea de Vest din Timişoara: Hans Klemm, Ambasador al Statelor Unite al Americii, marţi, 8 noiembrie;  Stella Ronner-Grubačić, Ambasador al Regatului Olandei, vineri, 11 noiembrie; Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei, luni, 21 noiembrie;  Paul Brummell, Ambasadorul al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, marţi, 22 noiembrie; Ramiro Fernández Bachiller, Ambasadorul Regatului Spaniei, vineri, 25 noiembrie.

Primul eveniment din seria „Ambasadori la UVT” il are ca invitat pe Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii. Acesta va susţine o prelegere in faţa comunitaţii UVT, cu doar cateva ore inaintea alegerilor prezidenţiale din SUA. Acţiunea are loc marţi, 8 noiembrie, de la ora 10.30, in Aula Magna UVT.
Licenţiat in Economie şi Istorie la Universitatea Indiana, acesta deţine şi o diploma de master in Dezvoltare Internaţionala de la Universitatea Stanford. Şi-a inceput cariera in Ministerul de Externe al Statelor Unite in 1981, servind ca Ambasador al SUA in Timorul de Est in perioada 2007 - 2010. Din 2012 pana in 2015, acesta a activat in cadrul Biroului de Resurse Umane de Stat, dupa care, din data de 21 septembrie 2015, a preluat funcţia de Ambasador al SUA in Romania.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.