Va fi arestat si fumul de tigara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.04.2012 14:42 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Turnu Severin - Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi şi ai Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II, cu sprijinul ofiţerilor D.G.I.P.I., au confiscat în urma unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei şi evaziunii fiscale 8000 de pachete cu ţigări de provenienţă sârbească.
Cele 8000 de pachete cu ţigări au fost descoperite într-un autoturism înmatriculat în Bulgaria la intrarea în localitatea Izvorul Frumos şi aparţineau unei persoane din municipiul Turnu Severin.
Pe timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei şi evaziunii fiscale, în seara zilei de 10.04.2012, ora 20.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi şi ofiţeri specialişti din cadrul D.G.I.P.I. - S.I.P.I. Mehedinţi au obţinut date şi informaţii referitoare la faptul că o persoană din municipiul Turnu Severin transportă ţigări fără documente de provenienţă din localitatea Izvorul Frumos în municipiul Turnu Severin. Pentru reţinerea persoanei şi confiscarea ţigărilor de contrabandă poliţiştii de frontieră mehedinţeni au organizat şi desfăşurat o acţiune de supraveghere şi cercetare a terenului în zona de competenţă aparţinând Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II.
În urma cercetării terenului, poliţiştii de frontieră au observat la intrarea în localitatea Izvorul Frumos un autoturism staţionat, înmatriculat în Bulgaria care nu-şi justifica prezenţa în zona de frontieră. Totodată în apropierea autoturismului poliţiştii de frontieră au depistat-o pe B. I., în vârstă de 24 ani din municipiul Turnu Severin.
Efectuând controlul autoturismului poliţiştii de frontieră au descoperit în interiorul acestuia cantitatea de 8000 pachete de ţigări marca Fast, Pall Mall şi Viceroy.
Împotriva lui B.I s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.
Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 8000 de euro şi autoturismul au fost indisponibilizate în vederea confiscării.
De la începutul anului poliţiştii de frontieră mehedinţeni au confiscat peste 30.000 de pachete cu ţigări provenind din infracţiuni de contrabandă.

2200 de ţigarete, 5 litri de alcool sarbesc si 3 kg de cafea...

Lugoj - În data de 10.04.2012, în urma unui control organizat pe linia combaterii traficului ilicit cu produse accizabile, poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor Lugoj l-au depistat pe L.A. Ioan, de 28 de ani, din Lugoj, în timp ce transporta cu un autoturism 2200 de ţigarete, cinci litri de alcool sârbesc şi trei kg de cafea. Deoarece nu deţinea documente legale de provenienţă a mărfii, şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 1000 de lei, iar toate produsele descoperite au fost confiscate.
Totodată, în cadrul controlului a mai fost depistat şi I. Ladislau, de 38 de ani, din Lugoj, care transporta 1680 de ţigarete timbrate necorespunzător, pentru care nu existau documente legale de provenienţă. Şi în acest caz, poliţiştii au aplicat o amendă de 1000 de lei, si au confiscat întreaga cantitate de ţigări.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.