Vacanta de vara nr 59 la Teatrul German

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 31.07.2012 10:17 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Teatrul German de Stat Timişoara (TGST) a încheiat stagiunea cu numărul 59, sâmbătă, 28 iulie 2012, cu punerea în scenă a operei de debut a Hertei Müller, „Ţinuturile joase“, în regia lui Niky Wolcz.Ultima reprezentaţie a stagiunii a fost totodată şi avanpremiera piesei ce va avea premiera în toamna lui 2012.

Stagiunea încheiată a numărat 5 premiere, o avanpremieră şi 13 reluări.
În jur de 11.000 spectatori au vizionat cele 114 reprezentaţii ce au fost prezentate pe scena Teatrului German începând cu luna septembrie 2011.
Participări la Festivalul EUROUNDERGROUND din Arad cu spectacolul „Omul invizibil”, la Colocviul Teatrelor Minorităţilor Naţionale de la Gheorgheni cu spectacolul „Prima iubire“ şi la Festivalul Naţional de Teatru din Bucureşti cu spectacolul „Mountainbikerii“, precum şi mai multe deplasări şi turnee în oraşe precum Bistriţa, Sighişoara, Oradea şi Deva au întregit stagiunea cu numărul 59 a Teatrului German.
Nu în ultimul rând, Teatrul German a susţinut generaţia tânără prin implicarea în organizarea Festivalului Internaţional de Teatru de Tineret şi Zilei lungi a Teatrului NiL, în primăvara anului 2012.
Stagiunea 2012/ 2013 va începe în 25 septembrie 2012 cu spectacolul „Shaking Shakespeare“, pe texte de Shakespeare, prelucrate de Lia Bugnar.
Regia spectacolului aparţine lui Radu-Alexandru Nica. Apoi teatrul va sărbători premiera piesei „Ţinuturile joase“, sâmbătă, 29 septembrie, urmată de încă o reprezentaţie, duminică, 30 septembrie.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.