Val de caldura persistent si disconfort termic accentuat

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 09.08.2015 12:23 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Administratia Nationala de Meteorologie a emis averizarea de COD PORTOCALIU de val de caldura persistent si disconfort termic accentuat.

COD GALBEN

In cursul zilei de luni, 10 august, valul de caldura va persista in vestul si nord-vestul tarii, dar se va extinde si in regiunile estice si, local, in cele sudice.
In Maramures, Crisana, Banat, Moldova, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Olteniei si vestul Transilvaniei, se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de 35...36 de grade si izolat 37 de grade.
Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

COD PORTOCALIU

In judetele Arad, Bihor si Satu Mare vor fi temperaturi maxime situate in jurul valorii de 37 de grade, iar disconfortul termic se va mentine deosebit de accentuat.

COD GALBEN

Marti si miercuri, 11 si 12 august, valul de caldura se va intensifica si va cuprinde toate regiunile.
Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35....37 de grade si izolat 38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi local pragul critic de 80 de unitati, in zonele de campie si podis.

COD PORTOCALIU

In judetele Arad, Bihor si Satu Mare vor fi temperaturi maxime de 37...38 de grade, iar disconfortul termic se va mentine deosebit de accentuat.

Valul de caldura va persista si in urmatoarele zile.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.