Valul de caldura va persista si in urmatoarele zile

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 25.07.2015 19:42 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare de COD GALBEN de canicula si disconfort termic.

Vineri, 24 iulie, vremea se va mentine calduroasa in cea mai mare parte a tarii, caniculara in zonele de campie si podis.
Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.
Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...37 de grade si izolat 38 de grade.

Valul de caldura va persista si in urmatoarele zile, iar instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in special in nord-vestul, nordul tarii si in zonele de munte.

COD GALBEN


In cursul zilei de sambata, 25 iulie vremea va fi caniculara in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 35 si 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala ITU va depasi pragul critic de 80 de unitati, mai ales in zonele de campie si de podis.


COD PORTOCALIU


In judetele Bihor, Arad, Timis, Vaslui, Galati, precum si in zona de campie a judetelor Bacau si Vrancea vor fi temperaturi maxime care se vor situa in jurul valorii de 38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

 

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta utilizatorii retelei de drumuri nationale şi autostrazi din Romania ca Administratia Nationala de Meteorologie a emis pentru data de 25.07.2015, o avertizare de cod portocaliu de canicula si disconfort termic accentuat valabil pentru judetele Bihor, Arad, Timis, Vaslui, Galati si in zona de campie a judetelor Bacau si Vrancea.

Astfel, in conditiile in care acesta avertizare este emisa, CNADNR-SA in baza prevederilor articolului 44 alin.2 al Ordonantei de Guvern nr.43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificarile si completarile ulterioare, este posibila interzicerea temporara a circulatiei vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, pe drumurile nationale si autostrazile din judetele afectate enumerate mai sus cu exceptia: transporturilor de persoane; transporturilor de animale vii si de produse perisabile de origine animala si vegetala;  vehicule care participa la interventii in caz de forta majora; transporturi funerare; transporturi postale; transporturi de echipamente de prim ajutor; transporturi pentru distribuire de carburanti; transporturi de marfuri sub temperatura controlata; transporturi pentru tractari vehicule avariate; transporturi pentru distribuirea de apa si hrana in zonele calamitate; transporturi cu vehicule specializate destinate prin constructie salubrizarii; transporturi apa imbuteliata; transporturi produse provenite din exploatari agricole.

Restrictionarea circulatiei este necesara pentru protectia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformatii majore ireversibile cu pierderea stabilitatii imbracamintii rutiere. Masura va fi dusa la indeplinire de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA cu sprijinul organelor de Politie Rutiera.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.