Vedere panoramica cu... filme germane

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 06.10.2013 15:27 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

TImişoara - Centrul Cultural German Timisoara, lectoratul DAAD din cadrul Universitatii Politehnica din Timisoara si libraria Carturesti prezinta, din data de 10 octombrie 2013, seria de proiectii de filme germane „Vedere panoramica – regizori contemporani“.
Seria aduce in atenţia iubitorilor de filme, in ordine cronologica, cunoscute filme germane ale secolului 21 in care se regasesc atat teme de actualitate, cat şi teme istorice.
Prin seria de filme „Vedere panoramica“ se subliniaza multilateralitatea temelor abordate de regizorii germani contemporani, dar şi evoluţia filmului german din secolul 21.
Proiectiile vor avea loc tot a doua joi, de la ora 18:30, la Ceainaria Librariei Carturesti de pe strada Mercy nr. 7.
Toate filmele vor fi prezentate in limba germana cu subtitrare in limba engleza.    
Seria debuteaza in 10 octombrie, la ora 18:30, cu filmul de introducere „Nirgendwo in Afrika“, din anul 2001, in regia lui Caroline Link.
Filmul prezinta destinul unei familii de origine evreiasca, care decide in anul 1937 sa emigreze in Kenya pentru a se refugia de nazismul din Germania.
Emigrarea in Kenya devine o noua etapa a vieţii, in care familia trebuie sa se adapteze noilor condiţii de viaţa şi sa faca faţa unor situaţii critice.      
Caroline Link abordeaza o tema neconvenţionala cu o puternica incarcatura emoţionala şi prezinta prin imagini impresionante o drama induiositoare.
„Nirgendwo in Afrika“ a fost distins in anul 2003 cu premiul Academy Award si cu Oscarul pentru cel mai bun film strain.   

Anul acesta mai sunt prezentate filmele:
24 octombrie: Lichter, Regie: Hans-Christian Schmid, 2003
 7 noiembrie: Gegen die Wand, Regie: Fatih Akin, 2004
21 noiembrie: Gespenster, Regie: Christian Petzold, 2005
 5 decembrie: Kirschblüten, Regie: Doris Dörrie, 2007
19 decembrie: So glücklich war ich noch nie, Regie: Alexander Adolph, 2008.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.