Velier german prins intre copaci adusi de viitura pe Dunare

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 04.09.2014 18:04 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politistii de frontiera au intervenit cu o ambarcatie rapida pentru salvarea unui tanar de nationalitate germana, care naviga cu un velier pe fluviul Dunarea si care, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, se afla in pericol de a se scufunda.

In dupa - amiaza zilei de 03.09.2014, la ora 18. 30, o patrula de cercetare a politiei de frontiera a observat, pe directia viaductului Glaucina (km fl 1003 al Dunarii), la 150 de metri de malul romanesc, o ambarcatie cu vele aflata in deriva si in pericol de a se scufunda din cauza vantului puternic si valurilor mari ale fluviului Dunarea.
In ajutorul persoanei aflate pe velier, aflate in pericol de inec, a intervenit ambarcatiunea rapida de interventie a politiei de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Svinita, care s-a deplasat rapid pe directia km fluvial 1003 al fluviului Dunarea.
Din cauza faptului ca velierul era prins intre trunchiurile copacilor adusi de viitura si era serios afectat de furtuna puternica de pe fluviul Dunarea, persoana aflata in acesta  putea in orice moment sa-si piarda viata.
Ajunsi langa persoana aflata in dificultate, politistii de frontiera au transbordat-o pe aceasta la bordul navei politiei de frontiera, i-au acordat primul ajutor si au recuperat velierul dintre trunchiurile copacilor care pluteau in deriva pe fluviu.
Tanarul salvat a declarat ca viitura, vantul puternic, conditiile meteorologice nefavorabile si valurile mari l-au pus in imposibilitate de a controla si a naviga cu velierul.
Dupa ce a fost ridicat la bord si transportat in portul Svinita, politistii de frontiera au stabilit ca persoana respectiva este J. Nick Marin, in varsta de 32 de ani, din Landsberg, Germania, si se afla in croaziera pe fluviul Dunarea avand ca destinatie Constanta.
Deoarece conditiile hidrometeorologice nu permitea continuarea calatoriei pe Dunare in conditii de siguranta, politistii de frontiera i-au asigurat cetateanului german conditiile minime de cazare si hrana.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.