Veselie mare pe drumurile timisene

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 29.10.2012 09:52 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În zilele de week-end, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în vederea combaterii conducerii vehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi nerespectării normelor legale privind viteza de deplasare şi depăşirea.
Astfel, au întocmit 11 dosare penale conducătorilor de autovehicule nu posedau permise de conducere, se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice sau se deplasau cu autoturisme neînmatriculate pe drumurile publice.
Au fost aplicate 272 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 114 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 26 pentru neutilizarea centurii de siguranţă pe timpul deplasării.
Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării, 38 de permise de conducere pentru neacordare de prioritate pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric, încălcarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză.
În aceeaşi perioadă, poliţiştii rutieri împreună cu specialişti din cadrul I.S.C.T.R. şi R.A.R., au desfăşurat acţiuni de control în trafic care au vizat vehiculele destinate transportului de persoane.
Cu această ocazie au fost controlate 127 de autovehicule, fiind aplicate 55 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor legale.
Exemple:
T. Traian, de 52 de ani, a fost depistat în timp ce conducea un autocar, depăşind perioada maximă de conducere neîntreruptă.
Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă de 3000 de lei.
F. Alexandru, de 42 de ani, a fost depistat în timp ce conducea un autobuz, neavând legitimaţia de serviciu asupra sa.
Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă de 8000 de lei.
M. Levente, de 28 de ani, din Dumbrăviţa, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe Calea Sever Bocu având o alcoolemie de 0,50 mg/l de alcool pur în aerul expirat.
***
În data de 27.10.2012, în jurul orei 19.40, poliţiştii Secţiei 5 Rurală Belinţ l-au depistat pe raza localităţii Gruni pe L. EMANUEL, din comuna Coşteiu, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.
În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Lugoj, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, din verificări s-a mai stabilit că şoferul nu poseda permis de conducere de nici o categorie de vehicule.
Poliţiştii i-au întocmit conducătorului auto dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.