Vezi ce filme vrei la Festivalul de buzunar Ceau, Cinema!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.07.2015 14:27 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Incepand de miercuri, timişorenii au parte de cinci zile cu proiecţii in aer liber, intalniri cu oameni din lumea filmului, ateliere inedite şi concerte.
Evenimentele vor avea loc in mai multe spatii din Timişoara (incluzand Casa Artelor, AMBASADA şi Cuib d'Arte), dar şi in proaspat renovatul cinematograf din comuna Gottlob.

Festivalul de buzunar Ceau, Cinema! se deschide oficial miercuri, 22 iulie, cu proiecţia documentarului Chuck Norris vs Comunism, la Gradina de Vara Capitol, de la ora 22.

Cinefilii timişoreni vor putea face cunoştinţa cu filmele intrate in Competiţia pentru trofeul Ceau, Cinema! tot incepand de miercuri, 22 iulie.
Primele doua filme vor fi proiectate la Casa Artelor, de la ora 18,00 Ingerul atotputernic (The Mighty Angel, Polonia, 2014), in regia lui Wojchiech Smarzowski şi Cadere libera (Free Fall, Ungaria, 2014), de Gyorgy Palfi.

A doua zi de festival va avea drept laitmotiv filmul documentar.
Joi, 23 iulie, de la ora 18,00 la Casa Artelor va fi proiectat filmul Afara (Outside, 2014), al regizorului romano-german Andrei Schwartz, iar simultan la AMBASADA vor fi prezentate doua calupuri de scurtmetraje documentare şi de animaţie selectate de organizatorii festivalului DOK Leipzig.
Acestea din urma vor fi precedate de o cine-conversaţie despre filmul documentar de la ora 16, cu Irina Margareta Nistor, regizorii Razvan Georgescu şi Florin Iepan, şi criticul de film Lucian Maier.
Dezbaterea este moderata de Lucian Ionica.

Vineri, 24 iulie, va fi ziua dedicata iubitorilor filmului de animaţie, aducand spectatorilor o selecţie de scurtmetraje animate alese de Felix Petrescu (Waka_X) sub titlul 'Vinerea animata', de la ora 18 şi 20, la demisolul Casei Artelor, şi in reluare de la ora 22 la AMBASADA.
Aceasta locaţie va mai gazdui şi doua ateliere dedicate filmului de animaţie şi benzilor desenate, de la ora 18,00 şi, respectiv, ora 20,00 in prezenţa unor autori cunoscuţi ai ambelor genuri.
Ziua se va incheia cu lungmetrajul de animaţie Jean, baiatul lunii (Moon Man, Franţa, Germania, 2012), proiectat de la ora 22 in Curtea cu castan a Casei Artelor.

Sambata, in a patra zi de Festival, cinefilii sunt invitaţi la Cinema Gottlob, pentru (re) intalnirea cu cateva titluri romaneşti foarte discutate in ultimul an: De ce eu ? de Tudor Giurgiu (prezentat cu sprijinul Libra Film), de la ora 14,00, Paşaport de Germania de Razvan Georgescu (adus cu sprijinul Hi Film), de la ora 18,00, şi Aferim! de Radu Jude (prezentat cu sprijinul Mulberry Development şi Parada Film), de la ora 22,00.
 In aceeaşi zi, de la ora 20,30 va fi proiectat la AMBASADA controversatul film ucrainean Tribul (The Tribe, 2014) de Miroslav Slaboshpitsky.

Tot la Gottlob, publicul va putea participa, sambata şi duminica, la intalniri cu actriţa Andreea Vasile, regizorul Razvan Georgescu şi actorul Toma Cuzin.
Filmul caştigator in cadrul Competiţiei Ceau, Cinema! va fi proiectat duminica, de la ora 22,00 pe Stadionul Gottlob.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.