Viata de caine (si stapan) la Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 12.03.2014 17:20 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Deşi oraşul este, inca, plin de caini fara stapan, poliţiştii locali au desfaşurat in ultimele zile o ampla acţiune privind modul in care sunt respectate prevederile HCL 371/2007 modificata privind plimbarea pe domeniul public a cainilor, mai exact referitoare la obligativitatea posesorilor de astfel de animale de companie de a strange resturile fiziologice in urma acestora, precum şi referitoare la obligativitatea plimbarii animalului de companie pe domeniul public cu lesa, iar a celor din categoria cainilor periculoşi cu lesa şi botniţa.
Mai exact, se spune ca timişorenii au reclamat faptul ca, o data cu incalzirea vremii, se iese tot mai des cu copiii in parcuri, iar faptul ca patrupedele işi fac necesitaţile in aceste zone de agrement, pe iarba şi chiar in locurile amenajate cu nisip pentru copii reprezinta nu numai o incalcare a legislaţiei, ci şi un pericol de imbolnavire pentru micuţi.
De asemenea, in ceea ce priveşte lesa şi botniţa, exista tendinţa posesorilor de caini ca, odata ajunşi in parcuri, sa le dea drumul liberi, existand de asemenea pericolul ca animalele sa devina agresive.
In acest sens, au fost verificate zone precum Parcul Regina Maria (Poporului), Parcul Copiilor Ion Creanga, Parcul Justiţiei, Civic, Botanic, zona Piaţa Sfantul Gheorghe şi Ceasul floral, Dacia, Bucovina, Cugir şi Silistra, precum şi zonele apropiate magazinelor precum Kaufland, Billa, Profi.
In urma acestor verificari au fost aplicate un numar de 26 sancţiuni contravenţionale, urmand ca pe viitor acest aspect sa fie in continuare monitorizat.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.