Viata lui este un roman care-l intereseaza foarte tare

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 23.03.2014 16:27 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Institutul francez Timisoara va gazdui, marti, 25 martie, ora 18, conferinta muzicala „Viaţa mea este un roman care ma intereseaza foarte tare”, sustinuta de dirijorul Michäel Cousteau, invitat in luna martie sa dirijeze orchestra Filarmonicii Banatul din Timisoara.
Conferinta este centrata pe viata si opera lui Hector Berlioz si va fi insotita de o analiza pe note de pian, cu ajutorul extractelor audio a „simfoniei sale fantastice".
Aceasta conferinta va fi urmata de proiectia filmului din 1943, realizat de Christian Jacques „La Symphonie Fantastique (Simfonia fantastica)" cu Jean-Louis Barrault, Renée Saint-Cyr, Bernard Blier si Jules Berry (durata: 90').

Michaël Cousteau s-a initiat la pian si la violoncel de la o varsta foarte frageda.
Dupa studii de istorie si de filosofie, alege sa studieze pentru a deveni dirijor de orchestra, atat in Franta cat si in Austria.
Dupa ce participa la numeroase master-class-uri, Michaël Cousteau se vede insarcinat cu responsabilitatea pentru diferite formari in scolile si conservatoarele franceze, activitate pedagogica pe care o va desfasura mai ales la Conservatorul National Superior de Muzica din Paris.
Urmeaza mai multe colaborari cu diferite orchestre precum Opera din Paris, Deutsche Oper am Rhein din Düsseldorf, Orchestra Franceza de Tineri, Orchestra Nationala din Lyon, insotite de inregistrarea mai multor CD-uri.
Pasionat de arta vocala, devine directorul muzical al corului Universitatii „Paris II Panthéon-Assas” si apoi Kapellmeister pentru Societatea cantaretilor de la Saint-Eustache.
In cautarea repertoriilor uitate, este interesat de instrumentele vechi si are colaborari cu Philarmonia di Roma (Italia), Savarian State Orchestra (Ungaria), Radio Kamer Orkest si Radio Symfonie Orkest (Olanda) si Orchestra Filarmonica din Luxembourg, dar si cu numeroase orchestre din Franta, precum Orchestra Nationala din Lyon, Orchestra Nationala din Montpellier, Languedoc-Roussillon si Orchestra Simfonica si Lirica din Nancy.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.