Viceprimar de Hunedoara, judecat pentru abuz in serviciu

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.03.2012 13:38 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Hunedoara - Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a inculpatului DAN NICOLAE ROBERT, viceprimar al municipiului Hunedoara, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice,dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial şi conflict de interese, ambele în formă continuată (câte 254 acte materiale)

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În perioada august 2008 - iunie 2011, inculpatul Dan Nicolae Robert, în calitate de viceprimar al municipiului Hunedoara, prevalându-se de funcţia sa, a dispus fără drept ca primăria să efectueze achiziţii publice de la S.C. MOTEL BOŞ S.R.L. şi S.C. EDAR COMDIVERS S.R.L., societăţi deţinute de soţia şi de soacra inculpatului. Ca urmare a efectuării, în mod nelegal, de plăţi către cele două firme, a fost cauzată o pagubă de 108.351,42 lei bugetului primăriei, sumă ce reprezintă avantajate patrimoniale pentru cele două firme.
În exercitarea atribuţiilor de serviciu, în calitate de viceprimar al municipiului Hunedoara, inculpatul Dan Nicolae Robert a îndeplinit acte şi a participat la luarea deciziilor prin care s-a realizat direct un folos material pentru soţia şi soacra sa, asociate şi administratore unice ale SC MOTEL BOŞ SRL Hunedoara, respectiv S.C. EDAR COMDIVERS S.R.L , deoarece în baza actelor şi deciziilor la care a luat parte inculpatul, cele două firme au desfăşurat operaţiuni comerciale cu Primăria Municipiului Hunedoara, încasând sume de bani din bugetul acesteia.
În vederea recuperării prejudiciului, s-a instituit sechestrul asigurător, până la concurenţa sumei de 108.351,42 lei, asupra unui imobil aparţinând inculpatului Dan Nicolae Robert.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Alba Iulia.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.