Victimele Holocaustului comemorate la Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 23.01.2013 23:01 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Pe data de 27 ianuarie 1945, soldaţii Armatei Roşii îi eliberau pe supravieţuitorii lagărului de concentrare Auschwitz-Birkenau.
Începând cu 1996, Republica Federală Germania sărbătoreşte legal această dată importantă a comemorării (Ziua Comemorării Victimelor Regimului Nazist).
În anul 2005, aceasta a fost numită de către Naţiunile Unite ca fiind Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Cu ocazia acestei comemorări Comunitatea Evreilor împreună cu Centrul Cultural German Timişoara organizează un eveniment comun duminică, în data de 27 ianuarie 2013, la ora 11, la cantina Comunităţii Evreieşti (str. Mărăşeşti nr.10).   

Programul cuprinde prezentări ale elevilor de la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” şi de la Liceul Teoretic Nikolaus Lenau din Timişoara, care în anul precedent au fost realizate în cadrul proiectului “Noaptea pogromului din 9 noiembrie 1938“.
În continuare, dr. Victor Neumann, profesor la catedra de istorie a Universităţii de Vest Timişoara, va susţine o scurtă prelegere.  
Evenimentul se încheie cu o producţie Goethe-Institut, filmul documentar  “Monoliţi în inima Berlinului – Monumentul pentru evreii ucişi ai Europei”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.