Victor din Arad, spaima belgienilor

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 08.08.2012 14:47 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

În data de 7 august 2012, la aeroportul din Timişoara a fost depistat o persoană pe numele căruia autorităţile belgiene au emis un mandat european de arestare pentru asociere la un grup infracţional organizat şi comiterea unor infracţiuni de furt calificat.

Bărbatul a fost oprit pentru control, la intrarea în ţară, când a aterizat cu avionul care venea din Londra, ocazie cu care s-a constatat că este căutat pentru a fi arestat în vederea predării în baza mandatului european de arestare.
R. Victor, de 27 de ani, din Arad, împreună cu mai mulţi membri ai familiei sale sunt suspecţi de comiterea mai multor furturi în perioada anilor 2008-2009 pe teritoriul Belgiei. Faptele erau săvârşite pe timp de zi, când proprietarii locuinţelor erau plecaţi de acasă. Suspecţii aveau ca mod de operare spargerea geamurilor sau a uşilor, iar din locuinţe sustrăgeau telefoane mobile, camere video, bijuterii, laptop-uri şi alte aparate electronice care puteau fi valorificate. Pe timpul spargerilor, casa era supravegheată de ceilalţi membri ai grupului care stăteau în maşini şi îi anunţau pe cei din interior dacă cineva se apropia de casă.
Din datele deţinute de autorităţile belgiene se pare că urmăritul acţiona aproape în fiecare zi, iar o parte din banii şi bijuteriile sustrase erau trimise la rudele din România.
R. Victor a fost depus în arestul I.P.J. Timiş, urmând să fie prezentat în cursul zilei de azi instanţei de judecată pentru confirmarea mandatului.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.