Victor Ponta l-a facut pe Mircea Mihaies fascist!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.05.2014 16:58 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Societatea Timişoara - simbol al instaurarii şi apararii valorilor democratice in Romania postcomunista prin istorica Proclamaţie din 1990 - işi exprima indignarea şi perplexitatea faţa de afirmaţiile primului ministru Victor Ponta care respinge decorarea de catre Preşedinţie a fostei conduceri a ICR susţinand ca scriitorul şi profesorul Mircea Mihaieş ar avea idei şi atitudini fasciste.
Societatea Timişoara protesteaza public faţa de o asemenea grosolana jignire adusa unei personalitaţi publice dedicate din anii 1990 principiilor democratice şi statului de drept şi care a respins de nenumarate ori antisemitismul, rasismul şi naţionalismul primitiv.
Totodata, Societatea Timişoara cere tuturor intelectualilor de buna credinţa sa respinga asemenea agresiuni totalitare impotriva unor oameni cu idei şi principii culturale şi civice diferite de acelea ale baronilor premierului Victor Ponta.

###

Cu privire la cele declarate de Primul Ministru Victor Ponta referitoare la scriitorul şi profesorul Mircea Mihaieş, Forţa Civica Timiş işi exprima consternarea faţa de aceste declaraţii şi solidaritatea cu profesorul timişorean.
Membrii şi simpatizanţii Forţa Civica Timiş sunt invitaţi sa semneze petiţia online iniţiata de Societatea Timişoara ca protest impotriva jignirii unei personalitaţi reprezentative nu doar pentru lumea intelectuala ci şi pentru spiritul civic timişorean.

Vicepreşedintele Partidului Forţa Civica Timiş, Mircea Gurbina, candidat pentru funcţia de deputat, Colegiul 3 Timişoara, a declarat in acest sens:

“Mandru ca este roman, domnul Victor Viorel Ponta nu scapa nicio zi fara a produce consternare opiniei publice atat prin infantilismul declaraţiilor sale cat si prin nivelul scazut de percepere a valorilor europene presupuse a fi asumate de catre oamenii politici, fie ei si de la PSD.

Dupa ce miniştrii cabinetului sau ne impuneau o cultura a caloriferului sau solicitau sa lasam sa moara bolnavii de HIV-SIDA pentru a promova o astfel de cultura, seful aliantei care o propune pe Maria Grapini, ce nu stie nici macar a pronunta corect numele "Liiceanu", pentru a reprezenta Romania in Parlamentul European, ne arata ca stanga nu a evoluat fata de anii sai de glorie, 1950-1960.

Fidel percepţiei predecesorilor sai cominternişti care vedeau in educatie, in cultura, in media neafiliata partidului-stat duşmani "ai poporului", individul Victor Viorel Ponta pare frustrat ca nu-i poate inca trimite pe domnii Mircea Mihaieş si Horia Roman Patapievici la reeducare la canal sau in inchisorile de la Sighet si Pitesti. Nu ştim sigur daca nu o va face in caz ca va reusi ingenuncherea statului roman si va avea in mana sa toata puterea.”

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.