#VIDEO / Peste 11 kg de aur gasite de vamesii de la Cenad

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.04.2014 12:12 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politistii de frontiera au descoperit, ascunse in autoturismul unor cetateni romani care veneau din Austria, 800 de monede din aur de 24 de karate.

In data de 14.04.2014, in jurul orei 17, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judetul Timis, s-au prezentat pentru a intra in tara doi barbati, intr-un autoturism marca Volkswagen.
Cu ocazia controlului de frontiera, s-a stabilit ca cei doi sunt cetateni romani, Gumi M., in varsta de 22 de ani, si Ioan B., in varsta de 65 de ani, ambii cu domiciliul pe raza judetului Timis.
Politistii de frontiera au efectuat un control amanuntit asupra masinii si a bagajelor celor doi barbati, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse sub capota si in bordul vehiculului, 800 monede de metal de culoare galbena, inscriptionate Franz Josef, 1915.

Monedele au fost trimise spre expertizare specialistilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor – Directia Metale si Pietre Pretioase care, in urma expertizei preliminare, au stabilit ca piesele sunt confectionate din aur de 23,6 karate.
Fata de cele constatate cei doi barbati au declarat ca monedele apartin unor rude din Austria care i-au rugat sa le transporte in Romania.
Cele 800 de monede, in greutate totala de 11,167 kg au fost predate Trezoreriei Statului, in vederea expertizarii detaliate, urmand ca in functie de rezultatul acesteia sa fie stabilita incadrarea juridica a faptei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.