#VIDEO / Politia Timis a mai pus-o de-o evaziune: 39 firme, 29 amenzi, 90000 lei...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 02.04.2014 13:19 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politistii timiseni au efectuat controale la 39 de agenti economici din municipiul Timisoara, in vederea prevenirii si combaterii evaziunii fiscale.

Pe 1 aprilie a.c., politisti de investigare a fraudelor, ordine publica si rutiera au verificat respectarea normelor referitoare la plata T.V.A. intracomunitara, daca documentele de transport sunt conforme cu realitatea, concordanta intre stocurile criptice si faptice, documentele de provenienta a marfurilor, respectarea prevederilor legale in intocmirea documentelor fiscale si contabile, respectarea conditiilor de depozitare si comercializare a marfurilor alimentare, precum si verificarea situatiei contractuale a angajatilor.Astfel, politistii au controlat 39 de societati comerciale si persoane fizice autorizate, fiind aplicate 29 de sanctiuni contraventionale.
Valoarea totala a sanctiunilor se ridica la peste 90.000 de lei.
Totodata, au fost intocmite trei dosare penale pentru efectuarea de acte de  comert cu produse care purtau insemnele unei marci inregistrate fara acordul titularului, fiind indisponibilizate articole vestimentare in valoare de peste 11.000 de lei.
S-a verificat, de asemenea, respectarea legislatiei in domeniul transportului de marfuri, fiind amplasate filtre rutiere de catre echipe mixte.
Politistii au controlat 60 de autovehicule.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.