Video: Jocurile de noroc din judetul Timis controlate la sange

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.04.2013 12:01 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În cursul zilei de ieri, poliţiştii timişeni au constatat 21 de fapte de natură infracţională şi 150 de fapte contravenţionale în urma acţiunii „Mecano”(VIDEO), desfăşurată la nivel naţional, în scopul identificării şi sancţionării  ilegalităţilor în domeniul jocurilor de noroc de tip “slot-machine”.
De la primele ore ale dimineţii, peste 350 de poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean Timiş au efectuat controale, pe raza întregului judeţ, la societăţile comerciale care desfăşoară activităţi cu aparate tip slot-machine, în scopul prevenirii si combaterii ilegalităţilor în domeniul jocurilor de noroc.
Poliţiştii au verificat 416 sedii sociale lucrative/ puncte de lucru ale unor societăţi comerciale, fiind indisponibilizate 33 de aparate tip slot-machine, a căror valoare depăşeşte 150.000 de lei.
Totodată, au fost constatate 21 fapte de natură infracţională şi 150 de fapte contravenţionale, procesele verbale urmând a fi înaintate Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc în vederea aplicării măsurilor legale.
Spre exemplu, au fost identificate 3 aparate tip slot-machine, care erau exploatate de reprezentanţii unei societăţi comerciale cu punct de lucru în municipiul Timişoara,  pe strada Mătăsarilor, fără a deţine autorizaţie.
Au fost identificate 5 aparate tip slot-machine, care erau exploatate de reprezentanţii unei societăţi comerciale cu punct de lucru în municipiul Lugoj, pe strada Mocioni, fără a deţine autorizaţie.
Acţiunea a vizat identificarea tuturor agenţilor economici autorizaţi care exploatează mijloace de joc tip “slot-machine”, identificarea şi verificarea tuturor agenţilor economici neautorizaţi care organizează jocuri de noroc şi a sălilor/spaţiilor în care aceştia desfăşoară astfel de activităţi, depistarea cazurilor de evaziune fiscală, verificarea modului în care aceste societăţi comerciale respectă prevederile legale referitoare la condiţiile de autorizare, organizare şi exploatare a jocurilor de noroc, achitarea tuturor taxelor de licenţiere şi autorizare, tranzacţionarea de mijloace de joc şi comunicarea acestor tranzacţii, respectarea drepturilor de proprietate intelectuală şi cele privind mărcile.
Conform Art. 23.pct(1) in OUG 77/2009  Constituie infracţiune fapta săvârşită de administratorul, directorul sau alt reprezentant legal al unei persoane juridice ori de o persoana fizică, după caz, de desfăşurare fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc si se pedepseşte cu închisoare de la un an la 3 ani sau cu amenda.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.