VIITOR de AUR. MIGRANTII MUSULMANI vin in ROMANIA. ROMANII ORTODOCSI pleaca. Spre toate colturile LUMII...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 04.04.2017 12:44 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Ca de obicei, mai ales de la inceputul anului 2017, la frontiera de vest a Romaniei s-a inregistrat un nou grup de migranţi veniţi din zona Asiei de sud-vest, majoritar musulmana.
Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Oravita, judeţul Caras-Severin, au depistat la frontiera cu Serbia 18 cetateni din Irak, care intentionau sa intre ilegal in Romania.

In data de 4 aprilie 2017, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Oravita au declansat o actiune specifica pe linia combaterii migratiei ilegale in zona de competenta.
Astfel, in jurul orei 07.00, politistii de frontiera au depistat, in apropierea localitatii de frontiera Vrani, 18 cetateni straini (9 barbati, 4 femei si 5 copii) care nu isi justificau prezenta in zona, acestia fiind preluati si transportati la sediul institutiei, pentru cercetari.
In cadrul verificarilor, s-a stabilit ca persoanele in cauza sunt cetateni din Irak, adultii au varste cuprinse intre 19 si 40 de ani, iar copiii intre 2 si 6 ani, care au declarat ca au trecut ilegal frontiera din Serbia si intentionau sa ajunga intr-un stat din vestul Europei.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, la finalizare urmand a fi luate masurile legale care se impun.
Totodata, vor fi anuntate autoritatile de frontiera din Serbia, in vederea cercetarii in comun a evenimentului si punerii in aplicare a acordului de readmisie.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.