Viitorii ingineri vor construi un tractor cu vola...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.11.2013 15:53 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Sambata, 23 noiembrie,  incepand cu ora 9, in cadrul Universitatii Politehnica Timisoara, BEST Timisoara da startul competitiilor pentru ingineri in cadrul etapei locale a evenimentului European BEST Engineering Competition (EBEC).
De 22 de ani, BEST Timişoara deserveşte cu succes viitoarele generaţii de ingineri romani.
Sub tutela Universitaţii „Politehnica” din Timişoara, an de an, prin intermediul EBEC, studenţii reuşesc sa aplice cunoştinţele tehnice dobandite in facultate.
In afara de asta, ei işi dezvolta şi abilitaţile de comunicare, de vorbit in public şi de lucru in echipa.
Structura consacrata a evenimentului imparte competiţiile in doua tipuri.
Team Design presupune crearea unui dispozitiv care sa rezolve o problema tehnica avand la dispoziţie materiale neconventionale.
Anul acesta, viitorii ingineri vor trebui sa construiasca un tractor cu vola. Pentru asta vor avea la dispoziţie 24 de ore.  
Case Study  este competiţia in cadrul careia studentii trebuie sa dezvolte o soluţie teoretica pentru o problema data intr-un anumit context şi sa pregateasca o modalitate cat mai originala de prezentare a acesteia. Tema propusa pentru Case Study anul acesta va provoca studenţii sa imbunataţeasca sistemul pre-unviersitar. Competiţie care va dura 5 ore.
Fiecare din echipele castigatoare de la Case Study si  respectiv, Team Design vor merge mai departe la etapa regionala, EBEC Romania şi Republica Moldova, ce va avea loc tot la Timişoara in luna mai a anului urmator, iar cei ce vor fi desemnaţi caştigatori aici, in cea de-a  doua etapa, vor ajunge in finala EBEC din Riga, Letonia.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.