Vin banii de la Guvern pentru Spitalul de Copii? Deocamdata, doar hartii...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.09.2014 15:28 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - In sfarsit, pe 10 septembrie 2014, s-a facut un pas important inspre finantarea si de catre Guvern a obiectivului de investitii ”Nou Corp al Spitalului de Copii Luis Turcanu din Timisoara”, initiat de Primaria municipiului Timisoara.

Astfel, s-a primit de la Directia de Sanatate Publica Judeteana Timis o adresa, generata de aceasta institutie pe baza adresei Ministerului Sanatatii nr. N.B./7160/05.09.2014, prin care se aduce la cunostinta ca a fost repartizata suma de 5 milioane lei, «in cadrul fondurilor alocate pe anul 2014 din sursa de finantare "bugetul de stat", la titlul VI "Transferuri intre unitati ale administratiei publice", articolul 51.02 "Transferuri de capital", alineatul 51.02.24 "Transferuri de la bugetul de stat catre bugetele locale pentru finantarea altor investitii in sanatate"».

Pe baza instiintarii, Primaria municipiului Timisoara poate proceda la rectificarea de buget prin care in bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2014 se include si aceasta suma.

”Evident, in sedinta de Consiliu Local de maine, 12.09.2014, voi supune la vot aceasta rectificare, cu speranta ca ea va fi votata de toti consilierii locali, chiar suplimentar intervenind pe ordinea de zi.
Fac mentiunea ca tot abia acum va putea si Directia de Sanatate Publica Judeteana Timis - institutia intermediar intre Primaria Municipiului Timisoara si Ministerul Sanatatii - sa-si efectueze rectificarea de buget pentru includerea acestei sume.
Precizez, de asemenea, ca banii nu au fost inca virati nici macar in conturile Directiei de Sanatate Publica Judeteana Timis - drept urmare, eu, inca, tot ZERO LEI voi avea notat la rubrica bani primiti de la Guvern de catre Municipiul Timisoara. Totusi, in spiritul de fair play care ne caracterizeaza, apreciem acest pas, un pas important intru crearea conditiilor tehnice ca banii sa poata fi la un moment -speram cat mai curand- efectiv virati” - spune primarul Nicolae Robu.

Pe de alta parte, primarul cere Guvernului, in continuare, sa-şi asume cel putin 50% din valoarea acestui extrem de important obiectiv al Timisoarei si nu doar cca 5% cat şi-a asumat pana la ora actuala.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.