Vin de Sommelier By Marius Stoica – o premiera pentru Romania

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 22.04.2015 12:04 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Cupajarea vinurilor este un proces prin care diferite soiuri sunt amestecate in reţete unice, cu o maiestrie dusa la nivel de arta. Asemenea maestrului parfumier care combina miligrame din esenţele dorite pentru a contura notele perfecte ale unui parfum sau, aşa cum Master Blender-ul combina cu maiestrie tutunuri nobile pentru a obtine blend-uri distincte şi rafinate, sommelierul imbina diferite soiuri şi diferite stiluri de vinificaşie in cautarea vinului perfect.

Datorita experienţei de sommelier şi studiilor in oenologie şi vinificaţie, am descoperit nu doar ce tipuri de vin se completeaza cel mai bine, dar şi modul in care notele de gust intra in armonie pentru a crea experienţa perfecta a degustatului.

Vinul baza este un Merlot vinificat in lipsa lemnului de Daniel Dorneanu (oenolog @ Domeniile Franco Romane), cu o structura subţire, dar bogat in taninuri. Vinul pe care l-am ales pentru completarea experienţei gustative este un Cabernet Sauvignon vinificat de Stephen Donnelly (oenolog @ Crama Budureasca), maturat douasprezece luni in butoaie mici de stejar, bogat in arome şi alunecos pe palatin.

Aceasta prima ediţie, limitata la doar 600 de sticle, cuprinde vinuri provenite din cele mai bune zone, prelucrate cu grija şi mixate intr-o reţeta unica sub sigla Vin de Sommelier, ce reprezinta simbolul aprecierii mele pentru aceasta cultura şi pentru iubitorii de vin.

Invit iubitorii de vin sa ne bucuram impreuna descoperind eleganţa, complexitatea şi armonia primului cupaj din Romania realizat de un sommelier.

Vin de Sommelier
An 2013
Sec

Marius Stoica
0735 308 828
cartedevinuri@gmail.com

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.