Vine CURATENIA GENERALA de PRIMAVARA. Dar numai obiecte de uz casnic, gospodaresc si deşeuri vegetale...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.04.2018 08:16 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In vederea satisfacerii nevoilor comunitaţii locale, prin asigurarea unui grad corespunzator de curaţenie a domeniului public, Municipiul Timişoara, prin operatorul public de salubrizare Retim Ecologic Service S.A., va organiza şi desfaşura Actiunea ecologica de Curatenie generala de primavara, in perioada 16 aprilie 2018 – 13 mai 2018.

 In cadrul actiunii se colecteaza numai obiecte de uz casnic si gospodaresc si deseuri vegetale rezultate din curatirea arborilor plantati pe aliniamentele stradale si a spatiilor verzi din jurul imobilelor.

In conformitate cu prevederile art. 94 din Hotararea Consiliului Local nr. 143/05.04.2016 privind aprobarea Regulamentului Serviciului de Salubrizare al Municipiului Timisoara si a indicatorilor de performanta ai Serviciului de Salubrizare:
(1) Se interzice proprietarilor de imobile (case individuale), asociatiilor de proprietari/locatari, institutiilor publice, agentilor economici scoaterea si depozitarea pe domeniul public in cadrul actiunilor ecologice (Curatenia generala de primavara), de deseuri din amenajari interioare (moloz) si deseuri din curatirea pivnitelor si podurilor (praf de carbune, tigle, caramizi, faianta si gresie sparte).
(2) Este interzisa scoaterea si depozitarea pe domeniul public a obiectelor de uz casnic/gospodaresc, a deseurilor vegetale rezultate din curatirea arborilor plantati pe aliniamentele stradale si a spatiilor verzi din jurul imobilelor ce se colecteaza in cadrul actiunilor ecologice (Curatenia generala de primavara) mai devreme de o zi fata de cea in care este programata colectarea, precum si dupa ziua in care este programata colectarea in zonele si cartierele din municipiul Timisoara.
(3) Proprietarilor de imobile (case individuale), asociatiilor de proprietari/locatari, institutiilor publice, agentilor economici le revine obligatia sa depuna in ordine, la bordura carosabilului, fara a impiedica circulatia, resturile provenite din taieri de corectie (ramuri) taiate la dimensiuni de maxim 1 metru si legate in snopi, deseurile si obiectele ce se colecteaza in cadrul actiunilor ecologice.
Pe aceasta cale, se face apel catre toţi cetaţenii municipiului sa respecte prevederile legislaţiei specifice in vigoare. In caz contrar, se vor aplica sancţiuni contravenţionale conform prevederilor art. 115, alin. 3 din HCL 143/2016, cuprinse intre 500 lei şi 2000 lei.

Totodata, se atenţioneaza cetaţenii posesori de autoturisme, ca in ziua programata pentru ridicarea deşeurilor, sa permita accesul utilajelor Retim Ecologic Service S.A. la depozitele formate, in vederea colectarii eficiente a acestora.
Deseurile vegetale marunte si/sau frunze vor fi colectate in saci de plastic si vor fi depozitate la bordura carosabilului, in ziua planificata pentru actiunea de curatenie de primavara.

Aruncarea sau abandonarea oricaror tipuri de deseuri pe domeniul public in afara perioadei curatenie de primavara va fi sanctionata in conformitate cu prevederile HCL nr. 371/2007 privind constatarea si sanctionarea contraventiilor pe raza municipiului Timisoara, modificata si completata, art. 3, alin. 1, litera a), cu amenda cuprinsa intre 500 – 1000 lei pentru persoane fizice si 1000 – 2500 lei pentru persoane juridice.

Documente atasate

Unele documente sunt in format PDF si pot fi citite cu ajutorul Adobe Acrobat Reader. Daca nu il aveti il puteti descarca gratuit de pe site-ul oficial Adobe

Descarca Trasee Curatenie Primavara 2018
 
Tip fisier : XLSX | Dimensiune fisier : 208.13 Kb
Descarca Data colectării pe fiecare stradă ALFABETIC
 
Tip fisier : XLS | Dimensiune fisier : 132.5 Kb
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.