Vine Sfarsitul Lumii... la Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 04.09.2016 09:37 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Festivalul Internaţional de Scurtmetraje B-EST Shorts se opreşte in acest an la Timişoara, aducand dupa sine un strop din efervescenţa capitalei şi o multitudine de proiecţii a caror calitate a fost dovedita de numeroasele premii obţinute in diverse competiţii de renume.
Evenimentul se va desfaşura in perioada 23-25 septembrie 2016, la Galeria Jecza şi AMBASADA şi promite a fi un deliciu pentru publicul timişorean consumator de film, dar şi pentru cel inca neiniţiat in tainele cinematografiei.    
 
In lumina reflectoarelor se va derula competiţia oficiala a festivalului, pentru care organizatorii  au ales un juriu pe masura. Pentru cinefili, B-EST Shorts a ales spre vizionare doua secţiuni majore, retrospective ale Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia şi ale Drama Internaţional Short Film Festival, acestea numarandu-se printre cele mai prestigioase evenimente internaţionale de profil cinematografic.
 
Printre invitati straini şi cineaşti autohtoni, va fi prezent şi Enrico Vanucci, Short Film Advisor - Orizzonti Corti in cadrul La Biennale di Venezia . La eveniment, Enrico Vanucci va fi prezent in calitate de selecţioner al B-EST Shorts. Pentru festival, propunerile venite din partea acestuia provin din ţari precum Grecia, Croaţia, Israel, Franţa, Suedia, Argentina, Italia, SUA şi multe altele. Tot in cadrul B-EST Shorts, Enrico va susţine şi un workshop in care va oferi informaţii preţioase din domeniu.
 
Startul festivalului va fi dat de un calup de scurmetraje, dintre care amintim „4:15 PM Sfarşitul Lumii” , o producţie romaneasca realizata de Catalin Rotaru şi Gabi Virginia Şarga, film nominalizat anul acesta la Cannes, in secţiunea The Short Films Competition.
 
Inchiderea evenimentului B-EST Shorts va fi reprezentata de proiecţia primului lungmetraj realizat de Catrinel Danaiaţa, „Dublu”, care a fost prezentat anul trecut in programul CineLink Work in Progress la Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo, fiind nominalizat in 2016 la 51st Karlovy Vary International Film Festival, in cadrul secţiunii East of The West-Competition.„Este un film septic, care vorbeşte despre depresie, izolare şi lipsa de maturitate”, declara Catrinel Danaiaţa, Doctor in Cinematografie şi Media şi Lector Universitar la Universitatea Hyperion din capitala.
 
De asemenea, pe langa producţiile romaneşti şi internaţionale, incluse in competiţia oficiala a festivalului, organizatorii au pregatit o serie de workshopuri şi de happeninguri susţinute de Teatrul Labirint Asylum şi Amaris Agni, care sa animeze atmosfera pe toata perioada B-EST Shorts.
 
Teatrul Senzorial Labirint este o forma de teatru interactiv şi experimental, un eveniment artistic ce presupune un contact direct şi constant cu spectatorul, el devenind personajul principal din poveste. Teatrul Labirint Asylum a fost cladit in februarie 2014 in Sibiu, din august 2015 mutandu-se la Timisoara, unde continua sa ofere publicului o sursa constanta de experienţe inedite prin teatru.
 
Amaris Agni este o echipa de tineri artişti, care imbina talentele fiecaruia in realizarea de spectacole artistice şi culturale, toate fiind unite in jurul unei noţiuni care a inspirat dintotdeauna riscul şi primejdia: imblanzirea focului. Apariţiile acestora sunt reprezentate de coregrafii armonioase de jonglerii imbinate cu dans şi teatru.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.