Vine, vine... curatenia generala de primavara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.03.2014 15:25 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Primaria Municipiului Timisoara organizeaza in perioada 24 martie – 6 aprilie 2014, actiunea ecologica de Curatenie Generala de Primavara care se va desfasura in doua etape, astfel:
Etapa I: 24 - 30 martie 2014, in cartierele si zonele din partea de nord a municipiului fata de Canalul Bega;
Etapa II: 31 martie – 6 aprilie 2014, in cartierele si zonele din partea de sud a municipiului fata de Canalul Bega.
In cadrul actiunii se colecteaza numai obiecte de uz casnic si gospodaresc si deseuri vegetale rezultate din curatirea arborilor plantati pe aliniamentele stradale si a spatiilor verzi din jurul imobilelor.

Conform prevederilor art. 111¹ din Hotararea Consiliului Local nr. 453/18.12.2007 privind aprobarea Regulamentului Serviciului de Salubrizare al Municipiului Timisoara si a indicatorilor de performanta ai Serviciului de Salubrizare, modificata si completata prin Hotararea Consiliului Local nr. 299/18.12.2012 este “interzisa scoaterea si depozitarea pe domeniul public  a obiectelor de uz casnic/gospodaresc, deseurilor vegetale rezultate din curatirea arborilor plantati pe  aliniamentele stradale si a spatiilor verzi din jurul imobilelor ce se colecteaza in cadrul actiunilor ecologice (Curatenia Generala de Primavara/Toamna) mai devreme de o zi fata de cea in care este  programata colectarea, precum si dupa ziua in care este programata colectarea in zonele si cartierele din municipiul Timisoara. Proprietarilor de imobile (case individuale), asociatiilor de proprietari/locatari, institutiilor publice, agentilor economici le revine obligatia  sa depuna  in ordine la bordura carosabilului, fara a impiedica circulatia, resturile provenite din taieri de corectie (ramuri) taiate la dimensiuni de maxim 1 metru si legate in snopi, deseurile si obiectele ce se colecteaza in cadrul actiunilor ecologice”.
De asemenea, ”se interzice proprietarilor de imobile (case individuale), asociatiilor de proprietari/locatari, institutiilor publice, agentilor economici scoaterea si depozitarea pe domeniul public in cadrul actiunilor ecologice (Curatenia Generala de Primavara/Toamna), de deseuri din amenajari interioare (moloz) si deseuri din curatirea pivnitelor si podurilor (praf de carbune, tigle, caramizi, faianta si gresie sparte)”.
Daca nu respectati prevederile legale mentionate mai sus, veti fi sanctionati contraventional cu amenda de la 500 – 1.000 lei pentru persoane fizice si de la 1000 – 2000 pentru persoane juridice, conform art. 126, alin. 5 din actul normativ mentionat mai sus.

Deseurile rezultate din reparatii si amenajari interioare, in cantitati de sub 1 mc,  precum si deseurile de echipamente electrice si electronice – DEEE, se preiau gratuit de la populatie prin punctele de colectare-preluare situate la urmatoarele adrese: Al. Avram Imbroane, Nr.70; Calea Torontalului, Nr.94; Str. Energiei, Nr.3; Calea Mosnitei, Nr.2.
Programul de functionare al punctelor de preluare-colectare de mai sus este de luni pana vineri intre orele 08.00-16.00,  pe baza actului de identitate.
Daca aveti deseuri din amenajari interioare si din curatenia pivnitelor si podurilor in cantitati mai mari de 1 mc, puteti solicita pe baza de comanda, containere de la  S.C. RETIM S.A., str. Oituz nr. 3A sau la telefoanele:0256/499537 sau 0256/220064.
Avand in vedere ca operatorul de servicii publice de salubrizare S.C. RETIM ECOLOGIC SERVICE S.A.  a amplasat in municipiul Timisoara 28 de recipiente sub forma de clopot, destinate colectarii deseurilor din sticla (alba si/sau colorata), Primaria roaga cetatenii sa depuna  aceste deseuri in containere si sa indeparteze toate resturile de alimente din sticla si borcane inainte de a le depune in containere. Aceste containere au fost amplasate in apropierea complexelor comerciale, in parcarile complexelor comerciale REAL, precum si in statiile mijloacelor de transport in comun cu trafic intens din cartierele orasului.

CURATENIE DE PRIMAVARA 2014

SAPTAMANA I: 24 - 30.03.2014                    
LUNI 24.03.2014                
PERIMETRU: Closca - Cetatii (din Closca in Cl. Torontalului) - Cl. Torontalului (pana in Grig.Alexandrescu) - str.Grigore Alexandrescu (din Cl. Torontalului in Closca)                
MARTI 25.03.2014                                
PERIMETRU: Cl. Bogdanestilor (intre Bd. Cetatii si Livezilor) - Livezilor - M. cel Batran (intre Livezilor si Tazlau) - Lt. O. Balea - Closca - Bd. Cetatii     (intre Closca si Cl. Bogdanestilor)            
MIERCURI 26.03.2014                
PERIMETRU: Cl. Bogdanestilor (intre Bd. Cetatii si Circumvalatiunii) - Circumvalatiunii (pana in Nera) - Nera - B.P. Hasdeu.   JOI 27.03.2014                
PERIMETRU: Barzava - Casian Munteanu - rambleu CFR - Tazlau - M. cel Batran (din Tazlau in  Livezilor) - Livezilor (din M. cel Batran in Manole) -    Madona - Cl. Bogdanestilor (din Madona in Barzava)    
VINERI 28.03.2014                
PERIMETRU: Barzava - Cl. Bogdanestilor (din Barzava in B.P. Hasdeu) - B.P.Hasdeu (din Cl. Bogdanestilor in Dunarea) - Dunarea (din B.P. Hasdeu in Barzava).                    
SAMBATA 29.03.2014                
PERIMETRU: Cl. Aradului (din giratie Selgros pana in Lipovei) - Cl. Lipovei (intre Cl. Aradului si Bd. Antenei) - Bd. Antenei - Popa Sapca - Bd. Revolutiei (pana in canal Bega) - Spl. N. Titulescu - Nufarul - Garii - P-ta Horatiu -    16 Februarie - C. Brediceanu (din 16 Februarie in Circumvalatiunii) - Cl.Bogdanestilor - Bd. Cetatii - Cl. Torontalului - Felix - Loichita Vasile - Pelbartus    
DUMINICA 30.03.2014                
PERIMETRU: Cl. Aradului (din giratie Selgros pana in Cl. Lipovei) - Cl. Lipovei (intre Cl. Aradului si Bd. Antenei) - Bd. Antenei - Popa Sapca - Bd. Revolutiei -    Al. Mocioni - Spl. Industria Lanii - Spl. Penes Curcanul - Uzinei - Canal Bega (Valisoara)             
SAPTAMANA II: 31.03.2014-06.04.2014                
                
LUNI 31.03.2014                
PERIMETRU:  L.Rebreanu (din Martirilor in Buziasului) - Venus - Calea Urseni - Zona Braitim - Muzicescu (pana in Cl. Urseni) - Martirilor (din Muzicescu in Lidia)                    
MARTI 01.04.2014                
PERIMETRU: Cl. Urseni - Venus - Industriei - Olarilor - Buziasului (din giratie la capat)                            
MIERCURI 02.04.2014                
PERIMETRU: Sulina (din Cl. Sagului in C-tin. Daniel) - Andreescu -Muncii -Ardealul ( din Muncii in Dambovita) - Dambovita (din Ardealul in Banatul) - Vulturilor (din Banatul in Cl. Sagului) - Cl. Sagului (din Vulturilor pana la iesire).
JOI 03.04.2014                
PERIMETRU: Spl. Sofocle (pana in Dambovita) - Ardealul (din Dambovita in Muncii) - Muncii  (din Ardealul in Andreescu) - Andreescu (din Muncii in C-tin Daniel) - Bacalbasa (din C-tin Daniel pana la iesire) - zona Polona.                
VINERI 04.04.2014                
PERIMETRU: Bujorilor (din Cl. Sagului in Al. Nicoresti) - Al. Nicoresti -  Ceferistilor - Cl. Sagului (din Ceferistilor in Bujorilor).                                
SAMBATA 05.04.2014                
PERIMETRU: Spl. T. Vladimirescu (din M. Viteazul in Dambovita) - Dambovita (pana in Banatul) - Vulturilor (din Banatul in Cl. Sagului) - Cl. Sagului (din Eneas in Bujorilor)-Musicescu (din Sagului in Martirilor)-Martirilor (din Musicescu in Averescu) Averescu (din Cl. Martirilor in Drubeta) - Drubeta (din Lidia in Independentei) Independentei - P-ta Balcescu - M. Viteazu (pana in Spl. Vladimirescu)        
DUMINICA 06.04.2014                
PERIMETRU: Bd. V. Parvan - Spl.Nistrului - Spl. Morarilor - P-ta Sarmisegetusa - A. Saguna-Lunei-Cl. Buziasului (pana in giratie)-L.Rebreanu (din giratie in Cl. Martirilor) - Cl. Martirilor (din L. Rebreanu  in Lidia) - Versului - Prezan (din versului in Martirilor)-Drubeta (din Lidia in Independentei) - Independentei - P-ta N. Balcescu - M. Viteazu-Ana Ipatescu - Chisodei - Cercului - Diminetii - Apicultorilor - Musicescu                    
SAPTAMANA III: 07-08.04.2014 
LUNI 07.04.2014                
PERIMETRU: Cermena - Torac - Campului - F.Chopin - Saguna - Tigrului                                 
MARTI 08.04.2014                
PERIMETRU: Campului - Canal Bega - Calea Mosnitei

Colectare selectiva a deseurilor din echipamentele electrice si electronice (DEEE) in municipiul Timisoara

Primaria Municipiului Timisoara continua si in acest an activitatile de parteneriat cu Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec, privind promovarea actiunilor de colectare selectiva a deseurilor din echipamentele electrice si electronice (DEEE) in municipiul Timisoara, precum si actiuni de educatie, informare si constientizare a populatiei in domeniul colectarii selective a DEEE.
In vederea implementarii acestor actiuni, in perioada martie - aprilie 2014, in municipiul Timisoara se vor organiza doua actiuni  de colectare a deseurilor electrice  si electronice, in cadrul campaniei "Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!", dupa cum urmeaza: 29 martie 2014 - partea de Nord a Municipiului Timisoara; 5 aprilie 2014 – partea de Sud a Municipiului Timisoara.
Sambata, 29 martie 2014, incepand cu orele 10.00, va avea loc deschiderea punctelor de colectare in cartierele timisorene situate la Nord fata de Canalul Bega, iar in data de 05 aprilie 2014, la aceeasi ora, va avea loc deschiderea punctelor de colectare in cartierele timisorene situate la Sud fata de Canalul Bega. Toti locuitorii sunt asteptati sa depuna aparatura electrica si electronica veche sau defecta la  punctele  provizorii de colectare.
Activitatea de colectare DEEE se va derula in aceeasi zi si prin preluarea de la domiciliu, in cazul echipamentelor voluminoase. Pentru detalii despre campanie sau programarea transportului de la domiciliu, cetatenii sunt invitati sa sune la numerele de telefon 0751 302.114 si 0800.444.800, de luni pana sambata, intre orele 9.00 – 18.00.
In fiecare zona se vor organiza  puncte de colectare,  in locatii  cunoscute locuitorilor  din fiecare cartier in parte, organizate in institutiile de invatamant. Colectarea se va realiza intre orele 10.00 – 17.00, la fiecare punct de colectare urmand a fi organizat  un grup de voluntari care vor informa cetatenii si ii vor ajuta in preluarea aparaturii electrice si electronice.
Toti deponentii vor putea participa la o tombola cu premii si vor avea sansa sa castige unul dintre cele 24 de premii constand in aparate electronice si electrocasnice Candy, Tristar si Skill: 2 frigidere, 4 cuptoare cu microunde, 4 aspiratoare, 6 cafetiere, 4 mixere si 4 masini de gaurit. Tombola si premierea elevilor voluntari vor avea loc pe data de 08 aprilie 2014, ora 10.00, in Sala de Consiliu a Primariei Timisoara.
Cei interesati pot obtine  informatii suplimentare si la telefon 0256-408495 si pe www.rorec.ro.

Lista locatiilor punctelor de colectare DEEE la NORD DE BEGA in proiectul  cu Asociatia Romana pentru Reciclare „RoRec” din data de 29.03.2014

1.Ion Ionescu de la Brad Scoala Gen. Nr.7 Str. I. I. de la Brad, nr.2
2. Blascovici Gradinita PP Nr. 24 Str. Maslinului, nr. 7/9
3. Lipovei Gradinita PP Nr. 20 Str. Irlandei, nr. 53
4.Circumvalatiunii Scoala Gen. Nr.19 B-dul Cetatii, nr.24
5. Circumvalatiunii Scoala Gen. Nr.24 Str. Brandusei, nr. 7
6. Cetate Colegiul National  C. D. Loga B-dul C. D. Loga, nr.37
7. P-ta Unirii Liceul Teoretic Nicolaus Lenau Str. Gheorghe  Lazar, nr. 2
8. Tipografilor Scoala Gen. nr.16 Str. Bucuresti, nr.11
9. Kogalniceanu Scoala Gen. nr.21 B-dul Simion  Barnutiu, nr. 9
10. Ronat Gradinita PP 4 Str. C.A.Rosetti, nr.6

Lista locatiilor punctelor de colectare DEEE la SUD DE BEGA in proiectul cu Asociatia Romana pentru Reciclare “RoRec”, din data de 05.04.2014

1. Freidorf Grup Scolar Industrial de Transporturi Auto Str. Ardealul, nr.1
2. Josefin Scoala Gen. Nr.12 B-dul Regele Carol I, nr. 17
3. Steaua - Fratelia Scoala Gen. Nr.15 Str. Chisodei  nr. 1
4. Sagului Scoala Gen. Nr. 6 Str. Vulturilor,  nr. 89
5. Sagului Scoala Gen. Nr.27 Aleea Gornistilor, Nr.3
6. Giroc Scoala Gen. Nr. 25 Str. Cosminului, nr. 42
7. Soarelui Scoala Gen. Nr.30 Str. Astrilor, nr.13
8. Buzias - Ciarda Rosie Gradinita PP Nr. 38 Str. Siderurgiei, nr. 4
9. Plopi Scoala Gen. Nr.4 Str. Jules Verne, nr. 64
10. Stadion Parcare Stadion Dan Paltinisanu
11. P-ta Traian Gradinita PP Nr.16 Str. Abrud, Nr.19
12.  Odobescu Gradinita PP Nr.14 Str.Alexandru Odobescu, Nr.56A

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.