Vinurile de la Recas, premiate intr-un concurs cu 6000 de vinuri

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.09.2013 11:27 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Mundus Vini este în top trei cele mai importante concursuri de vin din Europa.
Competiţia este recunoscută pentru rigoarea sa, specific nemţească, premiind doar 40% din vinurile înscrise în concurs.
Producătorul de vinuri Cramele Recaş a reuşit, din nou, să demonstreze calitatea deosebită a vinurilor sale, în cadrul celei de-a treisprezecea ediţii a Concursului Internaţional de Vinuri Mundus Vini, care a avut loc în oraşul Neustadt din Germania.
Dintr-un total de peste 6000 de vinuri înscrise, Cramele Recaş a obţinut trei medalii pentru trei vinuri: aur pentru Solo Quinta, argint pentru Sole Rose şi Selene Fetească Neagră.
Mostrele de vinuri au fost analizate de către un juriu format din aproximativ 250 de experţi din 45 de ţări.
Fiecare vin a fost degustat şi punctat de o comisie formată din 5 -7 membri, trei din Germania şi patru din alte ţări.
Vinul Solo Quinta 2012 a fost premiat cu medalia de aur, obţinând un punctaj de peste 90 de puncte, dintr-un total de 100.
Solo Quinta este un cupaj deosebit între patru soiuri albe şi un soi roşu vinificat în alb, soi care se schimbă în fiecare an în funcţie de strugurii care dau cea mai bună performanţă în acel sezon.
Solo Quinta 2012 este din soiurile Chardonnay, Muscat, Fetească Regală, Sauvignon Blanc şi Pinot Noir.
De altfel, Solo Quinta este deja cunoscut ca fiind unul dintre cele mai bine premiate vinuri din România, în 2011 obţinând Marea Medalie de Aur la Vinalies Internationales, Franţa şi statutul de cel mai bun vin alb sec din competiţie.
Aceasta a fost, probabil, cea mai importanta distincţie acordată vreodată unui vin românesc.
În anul 2012, Solo Quinta a obţinut din nou aur la concursurile Vinalies Internationales şi Mundus Vini, iar anul acesta a luat, până în momentul de faţă, trei medalii de aur, la competiţii internaţionale cu greutate: Concours Mondial de Bruxelles, International Wine Contest Bucharest, şi, cea mai recentă, Mundus Vini.
Premiile Mundus Vini sunt recunoscute la nivel mondial de Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului şi de Uniunea Internaţională a Enologilor.
Ceea ce face acest concurs deosebit este că nu doar consumatorii se orientează dupa medaliile Mundus Vini, ci şi profesioniştii şi criticii, motiv pentru care vinurilor medaliate aici li se garantează plus valoarea.

Medaliile obţinute de Sole Rose şi Selene Fetească Neagră sunt la fel de importante.
Prin acest premiu, rose-ul din colecţia Sole îşi demonstrează iar calitatea specifică gamei, apreciată şi premiată în nenumărate rânduri pentru vinurile ei seci, luminoase şi intense.
Selene, gama complementară a colecţiei Sole, a fost lansată în vară, cu două vinuri roşii, baricate: Fetească Neagră şi Cabernet Sauvignon. Feteasca Neagră este personificarea unei senzaţii pe care a avut-o Hartley Smithers, vinificatorul australian al Cramelor Recaş, când a descoperit adevăratul potenţial al soiului port-drapel al României.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.