VIRAL? Un tanar din TIMISOARA propune cate un LOGO pentru fiecare CARTIER. Tu ce crezi?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 31.10.2016 10:27 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Cartierele Timişoarei au de acum propriile logo-uri. Sau cel puţin asta propune o agenţie de marketing din Timişoara: simboluri reprezentative pentru principalele cartiere ale oraşului.
Cum ar fi daca nu doar Timişoara ar avea un simbol, ci şi fiecare cartier in parte? Este intrebarea şi-au pus-o şi cei de la SMARTERS Romania, o agenţie de marketing din Timişoara care a venit cu propunerea unor logouri reprezentative pentru zonele oraşului.
In spatele fiecarui logo, a fiecarui element grafic ales, sta o poveste.
Demersul işi propune promovarea unicitaţii fiecarui cartier şi lucrurile cu care acestea sunt asociate de catre timişoreni.
De exemplu, cartierul Mehala are ca şi simbol adaptarea logo-ului unei cunoscute marci de maşini, sau cartierul Fabric este reprezentat de simbolul unei fabrici.

„Totul a pornit dintr-o gluma. Intr-o zi, la birou, ne-am gandit cum ar arata logo-ul cartierului Freidorf, unde locuieşte un coleg al nostru. Parea ca acest cartier nu are nimic unic. Dar cand am facut puţina cercetare, ne-am dat seama ca de fapt este multa poveste in spatele acestuia, numele venind de la satul de unde au sosit primii colonişti din Alsacia iar cladirile au un aspect deosebit”, spune Toma Grozavescu, managerul agenţiei de marketing.

Logourile, postate prima data pe pagina web a companiei, au inceput sa devina virale pe Facebook, sute de oameni distribuindu-le in primele zile de la publicare şi incercand sa descopere semnificaţia fiecarui simbol ales, unele dintre ele fiind destul de evidente, pentru altele fiind nevoie de o buna cunoaştere a istoriei oraşului pentru a le descoperi raţionamentul.

Demersul vine in contextul in care Timişoara va fi Capitala Europeana a Culturii in anul 2021, iar accentul se pune foarte mult pe brandul Timişoarei in ansamblu, dar nu şi pe diversitatea interna care ofera unicitate oraşului, mai spune Toma Grozavescu.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.