VIRUS. PSD + PNL = TIMISOARA fara SPITAL REGIONAL de URGENTA. Cine mai INDRAZNESTE?...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.10.2016 16:51 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Guvernul a demarat demersurile pentru amplasarea viitorului spital regional de urgenţa Cluj pe un teren de 144.000 mp, in Floreşti, jud. Cluj, pentru care a primit recomandarea experţilor tehnici din Comisia de elaborare a temei de proiectare privind Spitalele Regionale de Urgenţa constituita prin ordin de ministru. Conform unui memorandum adoptat, Secretariatul General al Guvernului va transmite o cerere catre Consiliul Judeţean Cluj pentru trecerea imobilului din domeniul public al judeţului Cluj in domeniul public al statului, in vederea darii in administrarea Ministerului Sanataţii pentru realizarea investitiei.

Unul dintre obiectivele prioritare ale Ministerului Sanataţii il reprezinta construirea a trei spitale regionale de urgenţa – la Cluj, Iaşi şi Craiova, investiţie pentru care Guvernul Romaniei a negociat cu Comisia Europeana alocarea a 150 milioane de euro reprezentand contribuţia naţionala, conform memorandumului prin care, in martie 2015, a fost stabilita majorarea procentului aferent ratei de cofinanţare naţionala pentru axele prioritare Dezvoltarea infrastructurii sociale şi Asistenţa Tehnica ale Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Ministerul Sanataţii, in calitate de unic beneficiar al axei prioritare 8, obiectivul specific 8.2 ”Imbunataţirea calitaţii şi eficienţei ingrijirii spitaliceşti de urgenţa” cu alocare totala de 300 milioane euro, a demarat demersurile necesare pentru identificarea amplasamentelor corespunzatoare celor trei spitale regionale de urgenţa.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.