Voltaj si banateanul Sabin Dorohoi pe scena de la Eurovision. Votati Romania!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.05.2015 10:32 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Marti, 19 mai, se da startul la Eurovision cu prima semifinala, in care Romania va intra cu numarul 15.
Voltaj va reprezenta Romania cu piesa "De la capat" şi intra in concurs cu numarul 15.
Melodia spune povestea unui copil lasat in grija bunicilor de parintii plecati la munca in strainatate.
Pentru ca mesajul sa ajunga la inimile strainilor, piesa va fi cantata si in limba romana, si in limba engleza.
Ca sa mearga in etapa finala, Voltaj are nevoie de voturile romanilor din strainatate, care vor conta in proportie de 50%.
Restul de 50% este decizia juriului.

Trupa Voltaj şi regizorul Sabin Dorohoi fac echipa pentru a transmite un mesaj cu totul special pe scena Eurovision: drama copiilor lasaţi acasa de parinţii nevoiţi sa lucreze in strainatate.

Piesa “De la capat”, care va reprezenta Romania, a fost montata pe imaginile scurtmetrajului de succes “Calea Dunarii/Way of the Danube”, proiect premiat la mai multe concursuri şi apreciat de un numar tot mai mare de romani, dovada şi faptul ca este cel mai vizionat pe canalul Youtube.
Datorita clipului piesei “De la Capat”, "Calea Dunarii" a devenit scurtmetrajul ale carui imagini au cele mai multe vizualizari dintre toate filmele romaneşti pe canalul Youtube, iar mesajul transmis de film a devenit din ce in ce mai cunoscut.

"Calea Dunarii" este singurul film romanesc din istorie ale carui imagini au fost proiectate in cadrul celui mai important concurs muzical din lume: Eurovision Viena 2015.
In timpul desfaşurarii festivalului de la Cannes (chiar simultan cu acesta), in cadrul concursului Eurovision Viena, ca parte a imaginii de promovare a Romaniei şi a trupei Voltaj, pe ecranele salii Stadthalle din Viena, au fost proiectate in timpul concertului Voltaj, imagini din filmul Calea Dunarii.
Clipul piesei “De La Capat” al trupei Voltaj, reprezentanta Romaniei la Eurovision, este format din imagini ale scurtmetrajului sus menţionat şi intreaga campanie vorbeşte despre problema migraţiei forţei de munca şi a copiilor ai caror parinţi sunt plecaţi la munca in Europa.

Filmul işi doreşte sa traga un semnal de alarma pentru parinţii care-şi lasa copiii acasa şi pleaca in strainatate, la munca, pentru a le asigura acestora un trai mai bun şi a fost premiat şi la prestigiosul festival de film de la Palm Springs, anul trecut.
Din distributie fac parte, alaturi de copiii Razvan Schinteie si Serena Stanciu, Constantin Dinulescu, actor al Teatrului National din Bucuresti si actrita lugojeana Ileana Caprariu.Filmul este produs de Western Transylvania Studios, singura casa de productie din vestul ţarii, si regizat de Sabin Dorohoi, banatean la origine, nascut in 1984 la Reşiţa, realizatorul celebrelor videoclipuri “Happy” din Resita, Caransebes, Bocsa, Herculane si Anina.
Sabin Dorohoi este laureat al peste 35 de nominalizari si premii internationale.
Din cele treisprezece  filme de scurtmetraj realizate, ultimele cinci (“Ghela” , “Visand la Galapagos” , “Clopotul”, “Fata din Transilvania” si “Calea Dunarii”) i-au adus cele mai multe distinctii internationale la festivaluri precum: Palm Springs, Reykjavic, Geneva, Chicago, TIFF, Roma, Regensburg, Sardenia si Festivalul de film Est European din Hollywood.

Eurovision 2015 se va desfasura la Viena (Austria), tara care va organiza concursul, dupa ce Conchita Wurst a castigat editia din 2014, cu piesa „Rise Like a Phoenix“.
In prima semifinala, care se va desfasura pe astazi, vor participa 16 tari, intre care Romania si Moldova, iar in cea de-a doua, de pe 21 mai, 17 tari, urmand ca marea finala a concursului sa aiba loc pe 23 mai.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.