Votul CAMEREI DEPUTATILOR atesta DISPRETUL POLITICIENILOR fata de valorile DEMOCRATIEI

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 31.05.2017 12:43 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Societatea Timisoara condamna votul Camerei Deputaţilor in cazul lui Eugen Bejinariu.

Societatea Timişoara işi exprima indignarea faţa de poziţia adoptata de Camera Deputaţilor, care, cu o mare majoritate de voturi, a decis respingerea cererii DNA de incepere a urmaririi penale pentru deputatul Eugen Bejinariu.

Similaritatea reacţiei deputaţilor cu votul exprimat in parlament in speţe similare, precum cele ale lui Varujan Vosganian sau Laszlo Borbely, atesta dispreţul politicienilor care pretind ca ne reprezinta faţa de valorile democraţiei liberale, ilustrand convingator ruptura unei parţi semnificative din clasa politica de realitatea sociala şi de aşteptarile corpului electoral.

Blocarea de catre majoritatea PSD-ALDE a demersului legitim al justiţiei in a afla adevarul ilustreaza prezervarea aceloraşi moravuri instituţionale detestabile ale celor care conduc astazi Romania, dincolo de faţadele democratice, pe care nici macar nu mai simt nevoia sa le intreţina.

Dar aşa cum acţiunile societaţii civile din iarna lui 2017 au aratat o schimbare semnificativa a Romaniei reale de astazi, suntem siguri ca asemenea derapaje vor fi corespunzator sancţionate de catre cetaţenii responsabili ai acestei ţari.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.