Vrei o lucrare la Resita? Doar cu pavaj in curtea primarului!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 20.11.2015 10:28 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie — Serviciul Teritorial Timişoara au dispus punerea in mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, incepand de la data de 19 noiembrie 2015, a inculpatului STEPANESCU MIHAI, primar al municipiului Reşiţa, judeţul Caraş Severin, cu privire la savarşirea a doua infracţiuni de luare de mita.

In perioada noiembrie 2014 — noiembrie 2015, inculpatul Stepanescu Mihai, in calitate de primar al Municipiului Reşita, a pretins şi primit diverse sume de bani ori bunuri şi servicii de la un om de afaceri, pentru a-şi exercita in mod necorespunzator atributele funcţiei de primar, in sensul atribuirii in mod discreţionar a unor contracte de lucrari de interes public, societaţii comerciale reprezentata de acesta din urma.
Astfel, inculpatul Stepanescu Mihai, a primit de la omul de afaceri, suma totala de 52.000 lei pentru atribuirea unui contract de proiectare şi execuţie lucrari, precum şi 20.000 lei, ca parte a sumei totale de 10.000 euro, pretinse in avans pentru viitoare lucrari.
De asemenea, inculpatul Stepanescu Mihai a mai pretins persoanei respective remiterea unor materiale pentru pavaj şi efectuarea lucrarilor de montare pavaj in curtea unui imobil aflat in proprietatea sa.
Valoarea totala a materialelor şi lucrarilor pretinse in avans, cu titlu de foloase injuste, de inculpatul Stepanescu Mihai, pentru acordarea discreţionara a unor viitoare contracte in municipiul Reşiţa, a fost de 214.954 lei.
In cauza, se desfaşoara acte de urmarire penala şi faţa de alte persoane.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.