Vrei sa fii tanar, rebel si cu cariera?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.10.2012 13:00 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Grupul informal de iniţiativă ALTFEL va găzdui conferinţa de deschidere a proiectului „Tânăr, rebel şi cu carieră” vineri, 12 octombrie 2012, începând cu ora 16 în sala 03 din cadrul Casei Tineretului din Timişoara (str. Arieş nr. 19).

Proiectul, implementat cu sprijinul Comisiei Europene prin intermediul programului “Tineret în Acţiune”, vine în contextul în care şomajul în rândul tinerilor în România a ajuns la 24% (conform Eurostat, sfârşitul anului 2011), iar printre factorii acestei situaţii se regăsesc lipsa de competenţe, supracalificarea, lipsa
informării sau procesul defectuos de alegere a unei cariere.
Prin proiectul “Tânăr, rebel şi cu carieră”, Grupul informal de iniţiativă ALTFEL îşi doreşte să ofere tinerilor o imagine reală asupra carierei. Acest lucru se va întâmpla prin activităţile proiectului: Sesiune de formare personală şi de descoperire a identităţii prin care se urmăreşte crearea unui cadru oportun de învăţare şi ghidare a participanţilor în procesul de alegere al carierei (1-4 noiembrie 2012), Job-shadowing – o săptămână de experimentare a carierei visate alături de profesionişti din cadrul companiilor partenere (decembrie 2012), Conferinţa naţională pe antreprenoriat în rândul tinerilor – acest eveniment urmăreşte
promovarea antreprenoriatului ca mijloc de combatere a şomajului şi va consta în ateliere de lucru ţinute de antreprenori prin care să îi ghideze pe tineri în procesul de deschidere a propriei afaceri (ianuarie 2013).
Grupul informal de iniţiativă ALTFEL este un grup de tineri din Timişoara care au ca scop promovarea educaţiei non-formale în rândul tinerilor. Prin activităţile oferite, ALTFEL îşi propune să îşi aducă contribuţia la creşterea comunităţii din Timişoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.