Vrei sa participi la maratonul de gospel de la Timisoara?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.02.2014 11:46 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Anul acesta, Timisoara Gospel Project incepe in weekend-ul 15-16 martie cu workshopul Intro Timisoara Gospel Project si a inceput inscrierea coristilor.

 Asociatia Culturala TGP organizeaza in weekend-ul 15-16 martie atelierul pregatitor „Intro Timisoara Gospel Project”.
Atelierul din aceasta primavara este de fapt prima repetitie pentru cea de-a X-a editie Timisoara Gospel Project, care va incepe in 13 iunie si se va incheia in 21 si 22 iunie cu doua concerte eveniment.
Partenerul editiei jubiliare „Gospel meets Symphony” este Filarmonica Banatul, deci in iunie timisorenii vor avea ocazia sa auda in premiera un cor de 120 de amatori acompaniaţi de orchestra Filarmonicii Banatul si un band rock.
Cei interesati sa cante in cor sunt invitati sa se inscrie pe site-ul www.asociatia-tgp.ro, unde se gasesc informaţii suplimentare despre condiţiile de participare.
Sunt asteptati toti iubitorii de gospel intre 15 si 99 de ani, „cu muzica in sange si un strop de nebunie”.
Experienta corala este binevenita, dar nu obligatorie si nu se fac auditii sau selectii.
Atelierul din martie se adreseaza atat fidelilor dependenti de Timisoara Gospel Project, care abia asteapta urmatoarea si cea mai grandioasa editie TGP, cat si celor tentati sa participe, dar inca indecisi.
Acestora din urma li se ofera acum ocazia sa „probeze” acest proiect singular, recunoscut deja ca o aventura muzicala de succes si un fenomen cultural reprezentativ pentru spiritul Timisoarei.
Inscrierea la atelierul din martie nu reprezinta deci un angajament ferm de participare si in iunie, dar organizatorii se asteapta ca majoritatea covarsitoare a celor care vor gusta pentru prima data experienta TGP la acest „workshop teaser” sa fie si cei mai nerabdatori sa se inscrie din nou si pentru „maratonul de gospel” din iunie.

Timisoara Gospel Project este „un concert pentru o cauza”, aceeasi din 2007 incoace, strangerea de fonduri pentru Centrul de Ingrijire Paliativa de tip Hospice „Casa Milostivirii Divine”, unde sunt internati pacienti aflati in faza terminala a unei boli incurabile.
Editia jubiliara „Gospel meets Symphony” din iunie 2014, prin colaborarea unor muzicieni profesionisti cu amatori curajosi si entuziasti reuniti pentru o cauza buna, reprezinta o deschidere de porti culturale si ofera o noua perspectiva asupra actului artistic pentru toti participantii, dar si pentru spectatori.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.