Vrei sa te faci pompier?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 02.05.2012 08:15 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Luna mai este luna „prietenilor pompierilor” - a elevilor care detin cunostinte în domeniul situatiilor de urgenta si care dau dovada de abilitatile necesare meseriei de pompier.De la an la an, pe masura ce aceste concursuri au devenit deja cunoscute, batalia dintre scolile timisene este tot mai apriga: elevi cu experienta anilor trecuti, dar si boboci hotarâti sa se afirme, îsi disputa titlul si premiile, deloc neglijabile, pe terenul de sport al Colegiului Silvic „Casa Verde”- Timisoara.
Etapa judeteana a concursurilor „Prietenii Pompierilor” si „Cu viata mea apar viata” se organizeaza anual la initiativa Inspectoratului Judetean Scolar Timis si a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „BANAT” al judetului Timis. Concursurile se înscriu în cadrul unui program educational pentru elevi, prin care se urmareste constientizarea factorilor de risc care pot genera situatii de urgenta, implicarea individuala sau în echipa în actiuni de prevenire, modul de comportare a elevilor în cazul producerii unor situatii de urgenta.

,,PRIETENII POMPIERILOR” – concurs cu tematica de stingere a incendiilor
Locatie: terenul de sport al Colegiului Silvic „Casa Verde” - Timisoara, Aleea Padurea Verde, nr.5;
Participanti: echipele calificate la etapa pe zona (locul I);
Probe de concurs: Proba teoretica - rezolvarea unui chestionar pentru verificarea cunostintelor acumulate în cadrul cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor”; Proba practica I - „Pista de îndemânare peste obstacole”; Proba practica II – „Stafeta de 400m cu obstacole”.
Fiecare echipa este formata din 10 elevi (un comandant si opt concurenti + o rezerva). Echipele (de baieti, de fete sau mixte) se constituite din elevi cu vârste cuprinse între 10 si 15 ani, împliniti pâna la data desfasurarii concursului.

„CU VIATA MEA APAR VIATA” - concurs cu tematica de protectie civila

Participanti:echipele calificate la etapa pe zona (locul I);
Probe de concurs: Proba teoretica - rezolvarea unui chestionar cu 30 de întrebari, pentru verificarea cunostintelor acumulate prin parcurgerea tematicii specifice; Proba practica I - transportul asistat al unui accidentat asezat pe targa, pe distanta de 50m; Proba practica II - deplasarea cu masca pe figura, într-un raion cu obstacole, contaminat.
Echipele sunt formate din câte 4 elevi (3 concurenti + 1 rezerva) si sunt coordonate de un cadru didactic. Echipele (de baieti, de fete sau mixte) se vor înscrie la categoria clasele V-VIII, respectiv la categoria clasele IX-XI.
Pentru ambele concursuri, validarea echipelor se face pe baza fisei de înscriere în concurs, stampilata si semnata de directorul unitatii de învatamânt si conducatorul cercului, având avizul medical pentru efort fizic, respectiv avizele epidemiologice individuale.
Regulamentele de organizare si desfasurare ale celor doua concursuri se afla pe site-ul www.isutimis.ro, sectiunea Pregatirea populatiei/Concursuri.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.