Vremea pe doua saptamani. Vezi cum va fi in Banat!

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 05.11.2012 16:31 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În primele trei zile ale intervalului 5-19 noiembrie, în zona Banatului, mediile termice vor marca o scădere accentuată, de la valorile mai ridicate comparativ cu normele climatologice pentru această perioadă a anului până în apropierea acestora.
Între 5 şi 8 noiembrie, mediile maximelor diurne vor scădea de la 22 de grade până la aproximativ 8 grade, iar minimele nocturne vor coborî spre 1...2 grade.
În intervalul 9-13 noiembrie vremea se va încălzi uşor, iar apoi, până în 19 noiembrie, valorile termice vor avea tendinţa de scădere uşoară de la o zi la alta.
Ploi mai importante cantitativ se vor semnala în intervalul 5-6 noiembrie, iar cele în general slabe vor avea probabilitatea de producere între 9 şi 18 noiembrie.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.
Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.