Weekend cu canicula in Banat

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 20.07.2012 11:07 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că în zilele de sâmbătă şi duminică, în regiunile sudice şi estice, canicula va persista, iar disconfortul termic va fi accentuat.Se vor înregistra frecvent valori de 36...38 de grade, iar în după-amiaza zilei de sâmbătă, în jur de 39 de grade în extremitatea de sud a ţării.

Sâmbătă, valori de 35…37 de grade se vor înregistra şi în Banat şi local în Transilvania, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80.
În BANAT, temperaturile medii vor avea o tendinţă de staţionaritate la valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei, dar va atinge din nou pragul caniculei în intervalul 20 – 22 iulie.
În 23 şi 24 iulie, regimul termic va marca o scădere, vremea redevenind normală termic pentru ultima decadă din iulie, după care o nouă creştere va aduce temperatura medie spre valori uşor mai ridicate faţă de normele climatologice, tendinţa fiind ca până la sfârşitul lunii vremea să se menţină călduorasă.
Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, averse locale însoţite de descărcări electrice, va fi redusă în prima parte a intervalului de prognoză, dar va creşte după data de 22 iulie.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.