Weekend cu miere internationala la Ghiroda

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 06.03.2015 12:31 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In zilele de 7-8 martie 2015, va avea loc o noua ediţie a Targului Apicol Internaţional de Primavara de la Ghiroda-Timişoara.

Targul Apicol va avea loc la Caminul Cultural din Ghiroda si va fi deschis sambata, intre orele 10.00 – 19.00, si duminica, intre 10.00 şi 16.00.

Sunt asteptati in jur de 50 de producatori, precum şi apicultori din Serbia, Ungaria, Germania, Slovacia, Croatia, Bosnia-Herţegovina si din tara care vor sustine seminarii pe diferite teme apicole.
Jaksic Saşa din Serbia va vorbi despre selecţionarea şi producerea matcilor in centrul apicol, dr. biochim. Cristina Mateescu va vorbi despre propolis - remediu sau medicament, printre alţii, dar şi Bratu Cristian, despre reproducerea asistata la albine.

In judeţul Timiş, sunt inregistraţi in prezent peste 1200 de apicultori şi peste 45.000 de familii de albine.
Vizitatorii vor avea ocazia sa achizitioneze produse apicole de calitate direct de la producatori, produse bio, uleiuri naturale, siropuri din plante, produse cosmetice.
Totodata, vizitatorii pot afla informatii privind aprovizionarea cu unelte, utilaje, obiecte de inventar apicol, ambalaje, medicamente de uz veterinar, consumabile, dar si noutatile din lumea apicola.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.