Weekend cu politisti

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.11.2012 13:15 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Poliţiştii au continuat acţiunile şi în ultima zi de week-end

În data de 04.11.2012, 154 de poliţişti au continuat acţiunile pe raza municipiului Timişoara şi în celelalte localităţi din judeţ, în scopul asigurării unui climat corespunzător de siguranţă civică, prevenirii şi combaterii activităţilor infracţionale.
În urma controalelor efectuate, poliţiştii au aplicat 102 sancţiuni contravenţionale în valoare de 54.220 de lei şi au întocmit cinci dosare penale celor care nu au respectat normele legale.
Din cele 102 sancţiuni, 45 de amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială şi pentru nerespectarea prevederilor privind desfăşurarea activităţilor de comerţ, fiind dispusă confiscarea de bunuri în valoare de 14.050.
îAstfel, În data de 04.11.2012, în jurul orei 19.12, în urma unui apel 112 poliţiştii au fost sesizaţi de către A. Ion cu privire la faptul că, aflându-se pe strada Arieş o persoană necunoscută i-a sustras borseta pe care a lăsat-o nesupravegheată timp de câteva secunde pe capota autoturismului. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii l-au depistat şi identificat pe H. Dorel, de 53 de ani, de la care a fost recuperată borseta cu toate bunurile. Bărbatul a fost condus la sediul Secţiei 2 Poliţie, unde i-au fost întocmite acte de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
În timp ce efectuau controale pe Calea Lugojului din Timişoara, poliţiştii Secţiei 1 Timişoara, au oprit pentru control un autoturism, ocazie cu care s-a constat că C. IONUŢ, de 27 de ani, din comuna Sălcuţa, judeţul Dolj, pasager în autoturism, poseda mandat internaţional de arestare emis de Judecătoria Timişoara în cursul lunii iulie 2012. Acesta era condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare deoarece în data de 04.05.2009 a fost depistat conducând un autoturism pe strada Gheorghe Adam din Timişoara, fără a poseda permis de conducere.
Cu ocazia controalelor efectuate într-o piaţă din municipiul Timişoara, poliţiştii Secţiei 3 Timişoara, împreună cei din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor l-au depistat pe S. Rusalin, de 29 de ani, din Recaş, care oferea spre vânzare cauciucuri auto folosite(import Germania), fără a avea documente legale de provenienţă. Comerciantul a fost sancţionat cu amendă de 1500 de lei, iar cele 60 de cauciucuri au fost confiscate.

Accidente rutiere

În ziua de 04.11.2012, la ora 14.45, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe Calea Dorobanţilor din Timişoara a avut loc un accident de circulaţie.
Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au stabilit că în timp ce conducea un autoturism spre strada Bobîlna, P. VALENTIN, de 37 de ani, a surprins şi accidentat pe VASILE B., de 58 ani, din Timişoara, care în calitate de pieton, traversa strada printr-un loc nepermis.
În urma accidentului, a rezultat rănirea gravă a pietonului care a fost condus la spital.
În aceeaşi zi, în jurul orei 19.45, conducătorul auto M. ERVIN, de 37 de ani, din Otelec a condus un autoturism pe DN 59 A, iar la km 6+30m, a surprins şi accidentat pe Ş. VIOREL, de 57 de ani, din Timişoara, care circula cu bicicleta, pe aceeaşi direcţie de mers.
Din primele date s-a constatat că biciclistul nu purta echipament fluorescent-reflectorizant, iar la bicicletă nu avea montat far cu lumină, motiv pentru care nu putut fi observat de conducătorul auto.
În ambele situaţii poliţiştii vor continua cercetările pentru vătămare corporală din culpă.

Permise reţinute şi amenzi aplicate de poliţiştii rutieri

În zilele de week-end poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ în scopul combaterii indisciplinei conducătorilor de vehicule, indisciplinei pietonale, precum şi impunerea respectării normelor legale în ceea ce priveşte viteza de deplasare şi depăşirea.
Pe principalele artere rutiere a fost folosită aparatura video de supraveghere a traficului şi măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor.
Cu această ocazie au fost întocmite 19 dosare penale, pentru cei care au fost depistaţi conducând autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice, fără a poseda permise de conducere sau neînmatriculate în vederea circulaţiei pe drumurile publice.
Au fost aplicate 498 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 246 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 37 pentru neutilizarea centurii de siguranţă pe timpul deplasării.
Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 49 de permise de conducere, dintre care 15 au fost pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, iar 13 pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire.
Au fost reţinute şi permisele conducătorilor auto care nu au respectat limitele legale de viteză, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului, sau nu au acordat prioritatea de trecere pietonilor şi vehiculelor.
Totodată au fost retrase 14 certificate de înmatriculare pentru constatarea unor defecţiuni tehnice.
În săptămâna care tocmai a început, rutieriştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea indisciplinei conducătorilor auto, vizând neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor, precum şi impunerea respectării normelor legale privind viteza de deplasare şi depăşirea.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.