Weekend cu vijelie si groapa de gunoi

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 30.07.2012 09:38 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Evenimentele la care a participat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „BANAT” al judeţului Timiş în perioada 27.07.2012, ora 08.00 – 30.07.2012, ora 08.00:
*A fost executată o misiune de asigurare a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor pe timpul unei manifestaţii publice, cu durata de 5 ore, desfăşurate în Piaţa Victoriei din municipiul Timişoara.
*S-a intervenit în repetate rânduri pentru stingerea unor focare izbucnite la groapa de gunoi Lugoj. Au ars resturi menajere pe o suprafaţă de aproximativ 2 ha. Cumulat, în această perioadă, pompierii militari au acţionat timp de 11 ore pentru limitarea şi lichidarea incendiului.
*Echipajul pirotehnic al I.S.U. Timiş a cercetat, identificat şi colectat o grenadă defensivă, găsită în curtea S.C. ReTim S.A. Timişoara. Grenada se afla în stare activă.
*S-a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism din localitatea Margina. Incendiul a fost provocat de un conductor electric defect şi a cuprins întreg autoturismul, focul extinzându-se imediat în întreg garajul, unde erau depozitate aproximativ 500 kg porumb, 2 saci de azot şi 3 butelii cu oxigen. Până la sosirea pompierilor, acoperişul cu structură din lemn al garajului, s-a prăbuşit, îngreunând intervenţia. Pentru extragerea autoturismului a fost nevoie de tractarea acestuia cu ajutorul unui tractor. Pentru limitarea propagării focului la vecinătăţi şi lichidarea incendiului, s-a intervenit timp de aproape două ore.
*S-a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un lan de mirişte, pe DJ 682, pe raza localităţii Sânnicolau Mare. Au ars aproximativ 7 ha de mirişte, cu pericol de propagare la un lan de porumb cu o suprafaţă de 5 ha, respectiv la 5 stâlpi de telefonie, din lemn, aflaţi pe marginea carosabilului.
*S-au asigurat măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor pe timpul unui meci de rugby, desfăşurat pe stadionul Electromotor din municipiul Timişoara. Nu s-a intervenit.
*În urma precipitaţiilor abundente din perioada 25 – 26.07.2012, pompierii militari au intervenit pentru evacuarea apei din subsolurile şi curţile unor gospodării cetăţeneşti din oraşul Buziaş.
*Urmare vijeliei din noaptea de 29.07.2012, pompierii militari au acţionat pentru degajarea unor copaci prăbuşiţi pe trotuare şi carosabil, care blocau parţial circulaţia. Cele mai multe probleme s-au înregistrat în municipiul Timişoara, pe străzile Pestalozzi, Calea Aradului, Matei Milo, Ulpia Traiană, Tudor Vladimirescu şi Constantin Brîncoveanu. Probleme au fost şi în oraşul Buziaş şi în localităţile Corneşti, Becicherecu Mic şi Sânnandrei.
*SMURD din cadrul I.S.U. „BANAT” al judeţului Timiş a fost solicitat la 73 intervenţii de specialitate.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.